Metsä Group kasvattaa jäsentensä puukauppatuloa bonusten nostolla

Metsä Group nostaa omistajajäsenilleen puukaupasta maksettavien bonusten määrää jopa 75 prosenttia. Bonusta kertyy nyt myös metsänhoitopalveluiden ostosta.

Joulukuun alusta käyttöön otettava uudistettu bonusjärjestelmä nostaa huomattavasti puukaupasta maksettavien bonusten määrää. Uutta on se, että tästä eteenpäin myös metsänhoitopalveluiden käytöstä saa bonusta.

Metsä Group maksaa puukaupan yhteydessä sovitun hinnan päälle Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille bonusta 0,3–1,4 euroa puukuutiometriä kohden. Bonusta alkaa kertyä, kun myy Metsä Groupille puuta neljän vuoden aikana yhteensä vähintään 500 kuutiometriä. Maksetun bonuksen määrä riippuu jäsentasosta ja myydystä puumäärästä: mitä enemmän puuta myy, sitä enemmän bonusta kertyy.

Metsänhoitopalveluiden bonus lasketaan prosentteina laskun loppusummasta. Bonus on 1–4 prosenttia jäsentasosta riippuen.

”Bonusjärjestelmämme uudistus koskettaa koko jäsenistöä. Omistajastrategiamme mukaisesti se palkitsee parhaiten toimintaamme pitkäjänteisesti sitoutuneet jäsenet. Maksamme bonusta säännöllisesti kanssamme asioiville”, metsäjohtaja Juha Mäntylä sanoo.

Bonukset maksetaan omalle erilliselle bonustilille, josta sen voi tulouttaa seuraavan puukaupan yhteydessä tai käyttää esimerkiksi metsänhoitotöiden maksuun. Bonuksilla maksetuista metsänhoitotöistä kertyy uutta bonusta.

Jos omistajajäsen myy puuta neljän vuoden aikana yhteensä esimerkiksi 1 500–2 500 kuutiometriä, hänelle maksetaan seuraavan puukaupan yhteydessä bonusta 40 senttiä jokaisesta puukuutiometristä. Saman määrän myyneelle metsäomaisuuden hoitosopimuksen tehneelle omistajajäsenelle kertyy jokaiselle puukuutiolle yksi euro lisähintaa.

Metsäliitto Osuuskunnan jäseneksi voi liittyä, jos omistaa Suomessa vähintään kolme hehtaaria metsämaata. Liittymisestä viiden vuoden kuluessa on maksettava perusosuus, jolle osuuskunta maksaa korkoa. Korko on viime vuosina ollut 5,5 prosenttia.

Vuonna 2014 Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille maksettiin euromääräisiä jäsenetuja yli 50 miljoonaa euroa, mikä vastaa keskimäärin noin 4,5 euroa jokaista jäseneltä ostettua puukuutiometriä kohti. Bonusjärjestelmän uudistuksen jälkeen jäsenedut kasvavat parhaimmillaan 7–8 euroon jäsen
iltä ostettua puukuutiometriä kohden.

metsa-group-bonusTaulukko: Metsä Group

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid