Metsä Group kasvattaa jäsentensä puukauppatuloa bonusten nostolla

Metsä Group nostaa omistajajäsenilleen puukaupasta maksettavien bonusten määrää jopa 75 prosenttia. Bonusta kertyy nyt myös metsänhoitopalveluiden ostosta.

Joulukuun alusta käyttöön otettava uudistettu bonusjärjestelmä nostaa huomattavasti puukaupasta maksettavien bonusten määrää. Uutta on se, että tästä eteenpäin myös metsänhoitopalveluiden käytöstä saa bonusta.

Metsä Group maksaa puukaupan yhteydessä sovitun hinnan päälle Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille bonusta 0,3–1,4 euroa puukuutiometriä kohden. Bonusta alkaa kertyä, kun myy Metsä Groupille puuta neljän vuoden aikana yhteensä vähintään 500 kuutiometriä. Maksetun bonuksen määrä riippuu jäsentasosta ja myydystä puumäärästä: mitä enemmän puuta myy, sitä enemmän bonusta kertyy.

Metsänhoitopalveluiden bonus lasketaan prosentteina laskun loppusummasta. Bonus on 1–4 prosenttia jäsentasosta riippuen.

”Bonusjärjestelmämme uudistus koskettaa koko jäsenistöä. Omistajastrategiamme mukaisesti se palkitsee parhaiten toimintaamme pitkäjänteisesti sitoutuneet jäsenet. Maksamme bonusta säännöllisesti kanssamme asioiville”, metsäjohtaja Juha Mäntylä sanoo.

Bonukset maksetaan omalle erilliselle bonustilille, josta sen voi tulouttaa seuraavan puukaupan yhteydessä tai käyttää esimerkiksi metsänhoitotöiden maksuun. Bonuksilla maksetuista metsänhoitotöistä kertyy uutta bonusta.

Jos omistajajäsen myy puuta neljän vuoden aikana yhteensä esimerkiksi 1 500–2 500 kuutiometriä, hänelle maksetaan seuraavan puukaupan yhteydessä bonusta 40 senttiä jokaisesta puukuutiometristä. Saman määrän myyneelle metsäomaisuuden hoitosopimuksen tehneelle omistajajäsenelle kertyy jokaiselle puukuutiolle yksi euro lisähintaa.

Metsäliitto Osuuskunnan jäseneksi voi liittyä, jos omistaa Suomessa vähintään kolme hehtaaria metsämaata. Liittymisestä viiden vuoden kuluessa on maksettava perusosuus, jolle osuuskunta maksaa korkoa. Korko on viime vuosina ollut 5,5 prosenttia.

Vuonna 2014 Metsäliitto Osuuskunnan jäsenille maksettiin euromääräisiä jäsenetuja yli 50 miljoonaa euroa, mikä vastaa keskimäärin noin 4,5 euroa jokaista jäseneltä ostettua puukuutiometriä kohti. Bonusjärjestelmän uudistuksen jälkeen jäsenedut kasvavat parhaimmillaan 7–8 euroon jäsen
iltä ostettua puukuutiometriä kohden.

metsa-group-bonusTaulukko: Metsä Group

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.