Anu Puusalle Suomen Ekonomien Opetuspalkinto merkittävästä työstä osuustoiminnan opetuksen ja elinkeinoelämän yhdistämiseksi

Itä-Suomen yliopiston apulaisprofessori ja Pellervo-Seura ryn hallituksen jäsen KTT Anu Puusa sai vuoden 2016 Ekonomien Opetuspalkinnon ahkerasta työstään osuustoiminnan opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi. Voittajaa haettiin teemalla ”kauppatieteellisen opetuksen ja tutkimuksen yhteys elinkeinoelämään” ja Puusan vetämä opintojakso sisälsi täydellisesti voittajalta haettavat elementit.

”Anu Puusan työssä opetus ja tutkimus kulkevat käsi kädessä elinkeinoelämän kanssa. Osuustoiminnan kurssi on alusta lähtien toteutettu yhteistyössä osuuskuntien kanssa, mikä on opiskelijoiden kannalta motivoivaa. Lisäksi työ osuustoiminnan eteen on synnyttänyt uutta tutkimustoimintaa, mikä edelleen ruokkii alan osaamisen pitkäjänteistä kehittämistä” Opetuspalkintoraadin puheenjohtaja Jussi Nieminen summaa päätöksen perusteita.

Anu Puusan intohimo työhönsä ja osuustoiminnan tärkeys aiheena ovat yhtälö, joka vetää vuosittain yhä lukuisampia opiskelijoita aiheen pariin. ”Olen erityisen kiitollinen siitä, että juuri tämä aihe huomioitiin palkinnossa. Toivottavasti voiton myötä Suomelle tärkeä osuustoiminta saa lisähuomiota ja sen opiskelu mahdollistuu laajemminkin Suomessa”, Puusa toteaa.

Erityiskiitoksen professori lähettää opiskelijoilleen: ”Parempaa ja tärkeämpää kiitosta työstään ei opettaja voi saada kuin palkinnon, jossa aloitteen tekijänä ovat opiskelijat.” Puusaa palkinnon saajaksi ehdotti kauppatieteiden opiskelijain ainejärjestö Optimi ry Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselta.

Suomen Ekonomit tukee Opetuspalkinnolla kauppatieteellisen alan opetuksen kehittämistä. Kilpailussa haetaan toimivia ja innovatiivisia käytänteitä, jotka voivat toimia esimerkkeinä hyvästä opetuksesta kaikille yliopistoille sekä olla toimintatapana levitettävissä. Suomen Ekonomien opetuspalkinto on jaettu vuodesta 1998.

Anu Puusa on saanut myös opiskelijoiltaan Vuoden paras opettaja -palkinnon keväällä 2016.

Lue lisää Anu Puusan mietteitä OT-lehdestä 3/2016.

Kuva: Tapani Lepistö

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.