DAVA Foods Finland Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

DAVA Foods Finland Oy tiedotti, että sen hallitus ja yhtiön toimitusjohtaja Jan Lähde ovat sopineet heidän välisen yhteistyön päättämisestä. Samalla päättyy Jan Lähteen toimitusjohtajan tehtävä Munakunnassa. Jan Lähde on toiminut DAVA Foods Finland Oy:n (aiemmin Munakunta) toimitusjohtajana 18 vuotta. DAVA Foods Finland Oy aloittaa uuden toimitusjohtajan haun välittömästi.

Kilpailu kananmunamarkkinoilla on koko ajan koventunut ja pakkaamojen marginaalit ovat pienentyneet. Samalla kananmunatuottajat ovat kärsineet tuotannon huonosta kannattavuudesta. Tässä vaikeassa markkinatilanteessa pakkaamoteollisuuden kilpailukyvyn parantaminen on tärkeää, ja sen vuoksi DAVA Foods Finland Oy:n hallitus on päättänyt aloittaa uuden toimitusjohtajan etsinnän. Uuden toimitusjohtajan tehtävänä on DAVA Foods Finland Oy:n kannattavuuden parantaminen ja yhtiön uuden strategian toteuttaminen.

Yhtiön tiedotteen mukaan Jan Lähde on viime vuosina toteuttanut merkittävää rationalisointia DAVA Foods Finland Oy:ssä mm. keskittämällä kaikki pakkaamotoiminnot Kaarinan Piispanristille. Yhtiö ei ole kuitenkaan saavuttanut hyväksyttävää kannattavuustasoa. DAVA Foods Finlandin hallitus ja Jan Lähde ovat sopineet, että on aika siirtää tehtävät uudelle toimitusjohtajalle.

DAVA Foods Finland Oy hakee nyt uutta, kaupallisesti orientoitunutta ja Suomen elintarvikemarkkinat syvällisesti tuntevaa toimitusjohtajaa. Yhtiön vt. toimitusjohtajaksi on valittu aiemmin yhtiö kaupallisena johtajana toiminut Juha-Pekka Takku. Hän johtaa yhtiötä yhdessä DAVA Foods Groupin toimitusjohtaja Ivan Noes Jörgensenin kanssa siihen saakka, kunnes uusi toimitusjohtaja on löytynyt.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.