DAVA Foods Finland Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

DAVA Foods Finland Oy tiedotti, että sen hallitus ja yhtiön toimitusjohtaja Jan Lähde ovat sopineet heidän välisen yhteistyön päättämisestä. Samalla päättyy Jan Lähteen toimitusjohtajan tehtävä Munakunnassa. Jan Lähde on toiminut DAVA Foods Finland Oy:n (aiemmin Munakunta) toimitusjohtajana 18 vuotta. DAVA Foods Finland Oy aloittaa uuden toimitusjohtajan haun välittömästi.

Kilpailu kananmunamarkkinoilla on koko ajan koventunut ja pakkaamojen marginaalit ovat pienentyneet. Samalla kananmunatuottajat ovat kärsineet tuotannon huonosta kannattavuudesta. Tässä vaikeassa markkinatilanteessa pakkaamoteollisuuden kilpailukyvyn parantaminen on tärkeää, ja sen vuoksi DAVA Foods Finland Oy:n hallitus on päättänyt aloittaa uuden toimitusjohtajan etsinnän. Uuden toimitusjohtajan tehtävänä on DAVA Foods Finland Oy:n kannattavuuden parantaminen ja yhtiön uuden strategian toteuttaminen.

Yhtiön tiedotteen mukaan Jan Lähde on viime vuosina toteuttanut merkittävää rationalisointia DAVA Foods Finland Oy:ssä mm. keskittämällä kaikki pakkaamotoiminnot Kaarinan Piispanristille. Yhtiö ei ole kuitenkaan saavuttanut hyväksyttävää kannattavuustasoa. DAVA Foods Finlandin hallitus ja Jan Lähde ovat sopineet, että on aika siirtää tehtävät uudelle toimitusjohtajalle.

DAVA Foods Finland Oy hakee nyt uutta, kaupallisesti orientoitunutta ja Suomen elintarvikemarkkinat syvällisesti tuntevaa toimitusjohtajaa. Yhtiön vt. toimitusjohtajaksi on valittu aiemmin yhtiö kaupallisena johtajana toiminut Juha-Pekka Takku. Hän johtaa yhtiötä yhdessä DAVA Foods Groupin toimitusjohtaja Ivan Noes Jörgensenin kanssa siihen saakka, kunnes uusi toimitusjohtaja on löytynyt.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.