DAVA Foods Finland Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

DAVA Foods Finland Oy tiedotti, että sen hallitus ja yhtiön toimitusjohtaja Jan Lähde ovat sopineet heidän välisen yhteistyön päättämisestä. Samalla päättyy Jan Lähteen toimitusjohtajan tehtävä Munakunnassa. Jan Lähde on toiminut DAVA Foods Finland Oy:n (aiemmin Munakunta) toimitusjohtajana 18 vuotta. DAVA Foods Finland Oy aloittaa uuden toimitusjohtajan haun välittömästi.

Kilpailu kananmunamarkkinoilla on koko ajan koventunut ja pakkaamojen marginaalit ovat pienentyneet. Samalla kananmunatuottajat ovat kärsineet tuotannon huonosta kannattavuudesta. Tässä vaikeassa markkinatilanteessa pakkaamoteollisuuden kilpailukyvyn parantaminen on tärkeää, ja sen vuoksi DAVA Foods Finland Oy:n hallitus on päättänyt aloittaa uuden toimitusjohtajan etsinnän. Uuden toimitusjohtajan tehtävänä on DAVA Foods Finland Oy:n kannattavuuden parantaminen ja yhtiön uuden strategian toteuttaminen.

Yhtiön tiedotteen mukaan Jan Lähde on viime vuosina toteuttanut merkittävää rationalisointia DAVA Foods Finland Oy:ssä mm. keskittämällä kaikki pakkaamotoiminnot Kaarinan Piispanristille. Yhtiö ei ole kuitenkaan saavuttanut hyväksyttävää kannattavuustasoa. DAVA Foods Finlandin hallitus ja Jan Lähde ovat sopineet, että on aika siirtää tehtävät uudelle toimitusjohtajalle.

DAVA Foods Finland Oy hakee nyt uutta, kaupallisesti orientoitunutta ja Suomen elintarvikemarkkinat syvällisesti tuntevaa toimitusjohtajaa. Yhtiön vt. toimitusjohtajaksi on valittu aiemmin yhtiö kaupallisena johtajana toiminut Juha-Pekka Takku. Hän johtaa yhtiötä yhdessä DAVA Foods Groupin toimitusjohtaja Ivan Noes Jörgensenin kanssa siihen saakka, kunnes uusi toimitusjohtaja on löytynyt.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.