OP tuo DriveNow-yhteiskäyttöautot Suomeen

OP Ryhmä tuo monessa Euroopan metropolissa suositun DriveNow-palvelun Suomeen 24.5. DriveNow tarjoaa kaikkien halukkaiden käyttöön 150 BMW:tä ja Miniä Helsingissä ja sen lähialueilla ajominuutteihin perustuvalla maksulla. 

”Liikkuminen on yksi OPn kasvavista liiketoiminta-alueista. Ensimmäinen liikkumisen palvelumme oli sähköautoilua palveluna tarjoava OP Kulku. Nyt haluamme vastata uudella tasolla ihmisten haluun käyttää autoa joustavasti silloin kun se heille sopii. Yhteiskäyttöautoilu kasvaa maailmalla nopeasti, ja uskomme sen suosion lisääntyvän myös Suomessa tarjonnan kasvaessa”, OPn uusista liiketoiminnoista vastaava johtokunnan jäsen Harri Nummela sanoo OPn tiedotteessa.

OP toimii Helsingissä DriveNow’n franchising-kumppanina.

”Helsinki täydentää erinomaisesti pohjoismaista verkostoamme. Suomalaiset omaksuvat rohkeasti uusia palveluita ja täällä on kysyntää älykkäälle liikkumiselle, joten uskomme yhteiskäyttöautoilun suosioon Helsingissä. OP on meille loistava kumppani erityisesti asiakaskeskeisen ja tulevaisuuteen rohkeasti suuntautuvan strategiansa ansiosta”, sanoo Nico Gabriel, DriveNow’n toimitusjohtaja.

Yhteiskäyttöautoilulla positiivisia vaikutuksia ruuhkiin ja parkkipaikkapulaan

”Lähes jokaisella on tarve käyttää autoa silloin tällöin. Hetkeksi vuokrattava DriveNow-auto on erinomainen vaihtoehto, ja sen käyttö on helppo yhdistää myös joukkoliikenteeseen tai kaupunkipyöräilyyn. Myös yhteiskunnan kannalta yhteiskäyttöautoilun laajeneminen on positiivinen asia, sillä se helpottaa ruuhkia ja parkkipaikkapulaa. Yhteiskäyttöautoilu myös lisää julkisen liikenteen käyttöä”, kertoo OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.

Lähin auto löytyy sovelluksella, maksu suoritetaan minuuttien mukaan.

OP:n mukaan DriveNow-autoja löytyy 24.5. alkaen Helsingistä laajalta alueelta, Espoon Leppävaarasta ja Otaniemestä sekä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Palveluun voi rekisteröityä ilmaiseksi 11.6. asti.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.