OP tuo DriveNow-yhteiskäyttöautot Suomeen

OP Ryhmä tuo monessa Euroopan metropolissa suositun DriveNow-palvelun Suomeen 24.5. DriveNow tarjoaa kaikkien halukkaiden käyttöön 150 BMW:tä ja Miniä Helsingissä ja sen lähialueilla ajominuutteihin perustuvalla maksulla. 

”Liikkuminen on yksi OPn kasvavista liiketoiminta-alueista. Ensimmäinen liikkumisen palvelumme oli sähköautoilua palveluna tarjoava OP Kulku. Nyt haluamme vastata uudella tasolla ihmisten haluun käyttää autoa joustavasti silloin kun se heille sopii. Yhteiskäyttöautoilu kasvaa maailmalla nopeasti, ja uskomme sen suosion lisääntyvän myös Suomessa tarjonnan kasvaessa”, OPn uusista liiketoiminnoista vastaava johtokunnan jäsen Harri Nummela sanoo OPn tiedotteessa.

OP toimii Helsingissä DriveNow’n franchising-kumppanina.

”Helsinki täydentää erinomaisesti pohjoismaista verkostoamme. Suomalaiset omaksuvat rohkeasti uusia palveluita ja täällä on kysyntää älykkäälle liikkumiselle, joten uskomme yhteiskäyttöautoilun suosioon Helsingissä. OP on meille loistava kumppani erityisesti asiakaskeskeisen ja tulevaisuuteen rohkeasti suuntautuvan strategiansa ansiosta”, sanoo Nico Gabriel, DriveNow’n toimitusjohtaja.

Yhteiskäyttöautoilulla positiivisia vaikutuksia ruuhkiin ja parkkipaikkapulaan

”Lähes jokaisella on tarve käyttää autoa silloin tällöin. Hetkeksi vuokrattava DriveNow-auto on erinomainen vaihtoehto, ja sen käyttö on helppo yhdistää myös joukkoliikenteeseen tai kaupunkipyöräilyyn. Myös yhteiskunnan kannalta yhteiskäyttöautoilun laajeneminen on positiivinen asia, sillä se helpottaa ruuhkia ja parkkipaikkapulaa. Yhteiskäyttöautoilu myös lisää julkisen liikenteen käyttöä”, kertoo OPn liikkumisen palveluista vastaava hankejohtaja Sonja Heikkilä.

Lähin auto löytyy sovelluksella, maksu suoritetaan minuuttien mukaan.

OP:n mukaan DriveNow-autoja löytyy 24.5. alkaen Helsingistä laajalta alueelta, Espoon Leppävaarasta ja Otaniemestä sekä Helsinki-Vantaan lentokentältä. Palveluun voi rekisteröityä ilmaiseksi 11.6. asti.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.