Valtakunnallisilla vesiosuuskuntapäivillä jaetaan tietoa ja kokemuksia

Teksti: NINA PIMIÄ

Valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät alkavat Kouvolassa perjantaina 2. helmikuuta. Vuosittain järjestettävät päivät kokoavat yhteen vesiosuuskuntien parissa työskenteleviä henkilöitä ja yrityksiä.

Tänäkin vuonna ohjelmassa on asiapitoisia luentoja ja keskusteluja eri aiheista, vapaata yhdessäoloa sekä näytteilleasettajien palveluihin ja tuotteisiin tutustumista. Kokemusten jakaminen ja toisten esimerkeistä oppiminen ovat olleet vesiosuuskuntapäivien kantava voima alusta saakka.

Luennoitsijoita on maa- ja metsätalousministeriöstä, Suomen ympäristökeskuksesta, Osuustoimintakeskus Pellervosta, Vesilaitosyhdistyksestä (VVY), SVOSK:sta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Perjantaina ohjelmassa on ajankohtaiskatsaus muun muassa henkilötietolakiin, joka vesiosuuskuntienkin tulee huomioida toiminnassaan. Osuustoimintaa esitellään toimialat ylittävästä näkökulmasta, pohtien missä asioissa vesiosuuskunnat voisivat ottaa oppia muiden toimialojen osuuskunnilta. Lisäksi käsitellään VEETI -tietojärjestelmää, johon vesihuoltolaitosten on tallennettava tietoja toiminnastaan.

Lauantaina käydään läpi hanketoiminnan tuloksia vesiosuuskuntakentällä ja kuullaan kokemuksia esimerkiksi verkostojen seurannan haasteista tilanteessa, jossa verkoston sijainti ei ole tarkkaan tiedossa. Muutamista ajankohtaisista aiheista käydään alustusten jälkeen johdettu keskustelu. Lopuksi käsitellään vielä veden hinnoittelua ja tuoreita talousvesiasetuksen muutoksia.

VOK-päivillä historia ja tulevaisuus kohtaavat

Edelliset vesiosuuskuntapäivät johdattivat osallistujat Tampereelle, jonne Suomen ensimmäinen vesiosuuskunta aikoinaan perustettiin. Tänä vuonna päivät palauttavat meidät ensimmäisten vesiosuuskuntapäivien seudulle Kouvolaan.

Ensi vuonna SVOSK ry täyttää 10 vuotta ja seuraavien Valtakunnallisten vesiosuuskuntapäivien pitopaikka julkistetaan lauantaina.

Valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät järjestetään 2.-3.2. Kouvolassa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.