Valtakunnallisilla vesiosuuskuntapäivillä jaetaan tietoa ja kokemuksia

Teksti: NINA PIMIÄ

Valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät alkavat Kouvolassa perjantaina 2. helmikuuta. Vuosittain järjestettävät päivät kokoavat yhteen vesiosuuskuntien parissa työskenteleviä henkilöitä ja yrityksiä.

Tänäkin vuonna ohjelmassa on asiapitoisia luentoja ja keskusteluja eri aiheista, vapaata yhdessäoloa sekä näytteilleasettajien palveluihin ja tuotteisiin tutustumista. Kokemusten jakaminen ja toisten esimerkeistä oppiminen ovat olleet vesiosuuskuntapäivien kantava voima alusta saakka.

Luennoitsijoita on maa- ja metsätalousministeriöstä, Suomen ympäristökeskuksesta, Osuustoimintakeskus Pellervosta, Vesilaitosyhdistyksestä (VVY), SVOSK:sta ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Perjantaina ohjelmassa on ajankohtaiskatsaus muun muassa henkilötietolakiin, joka vesiosuuskuntienkin tulee huomioida toiminnassaan. Osuustoimintaa esitellään toimialat ylittävästä näkökulmasta, pohtien missä asioissa vesiosuuskunnat voisivat ottaa oppia muiden toimialojen osuuskunnilta. Lisäksi käsitellään VEETI -tietojärjestelmää, johon vesihuoltolaitosten on tallennettava tietoja toiminnastaan.

Lauantaina käydään läpi hanketoiminnan tuloksia vesiosuuskuntakentällä ja kuullaan kokemuksia esimerkiksi verkostojen seurannan haasteista tilanteessa, jossa verkoston sijainti ei ole tarkkaan tiedossa. Muutamista ajankohtaisista aiheista käydään alustusten jälkeen johdettu keskustelu. Lopuksi käsitellään vielä veden hinnoittelua ja tuoreita talousvesiasetuksen muutoksia.

VOK-päivillä historia ja tulevaisuus kohtaavat

Edelliset vesiosuuskuntapäivät johdattivat osallistujat Tampereelle, jonne Suomen ensimmäinen vesiosuuskunta aikoinaan perustettiin. Tänä vuonna päivät palauttavat meidät ensimmäisten vesiosuuskuntapäivien seudulle Kouvolaan.

Ensi vuonna SVOSK ry täyttää 10 vuotta ja seuraavien Valtakunnallisten vesiosuuskuntapäivien pitopaikka julkistetaan lauantaina.

Valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät järjestetään 2.-3.2. Kouvolassa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.