Osuustoiminnan tutkimusseminaari 17.-18.5.2018

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti järjestää yhteistyössä Kooperatiivi ry:n kanssa vuosittaisen Osuustoiminnan tutkimusseminaarin torstaina ja perjantaina 17. – 18.5.2018.

Seminaarin ensimmäinen päivä varataan monitieteisille, suomenkielisille tutkimusesityksille. Järjestäjät toivovat seminaariin osuustoimintaan liittyvien tutkimusten esittelyjä (myös opinnäytetyöt ovat tervetulleita). Niiden suhteen voi olla yhteydessä järjestäjiin:

hagen.henry@helsinki.fi
pekka.hytinkoski@helsinki.fi
tytti.klen@helsinki.fi

Toisen, osin englanninkielisen päivän pääteemana on saksalaisen osuustoiminnan perustajan ja maailmalla osuuspankin perustajana tunnetun Friedrich Wilhelm Raiffeisenin 200-vuotisjuhlavuoden huomioiminen.

Seminaari pidetään Kyyhkylän Kartanossa, Saimaan rannalla, noin 7 kilometriä Mikkelin keskustasta. Tapahtuman ohjelman, ilmoittautumisohjeet ja hinnat Ruralia-instituutti julkaisee myöhemmin.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.