SLC Finlands Svenska Andelsförbundin jäseneksi

Tuottajajärjestö Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. on liittynyt jäseneksi ruotsinkieliseen osuustoimintajärjestöön Finlands Svenska Andelsförbund (FSA).

”Hallituksemme hyväksyi mielihyvin jäsenyyden, joka itse asiassa vakiinnuttaa jo pitkään jatkuneen yhteistyön”, sanoo FSA:n hallituksen puheenjohtaja Lars Björklöf. ”Näen SLC:n jäsenyyden hyvin luonnollisena siksi että maanviljelijät ovat aktiivisia myös osuustoiminnan parissa. Monet suomenruotsalaiset osuuskunnat ovat tosiasiassa maanviljelijöiden perustamia”, hän lisää.

”SLC:llä ja FSA:lla on pitkä yhteistyöperinne muun muassa koulutus- ja sanomalehtiyhteistyöstä, kun SLC on aiemmin toiminut Lantmän och Andelsfolk (LoA) – lehden kustantajana. SLC:lle on luonnollista toimia jäsenenä suomenruotsalaisissa kattojärjestöissä, jotka ovat lähellä elinkeinojamme ja toimintaamme”, sanoo SLC:n puheenjohtaja Mats Nylund.

SLC on keskusjärjestö, jonka tehtävänä on valvoa tuottajajäsentensä sekä ruotsinkielisen maaseudun yhteisiä taloudellisia, sosiaalisia ja kulttuurisia etuja. Järjestöllä on noin 11 000 maataloustuottaja- ja yrittäjäjäsentä sekä runsaat 19 000 metsänomistajäsentä Pohjanmaalla, Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla.

FSA on ruotsinkielisten osuuskuntien ja niitä lähellä olevien organisaatioiden yhteistyöjärjestö. Sillä on 32 jäsenorganisaatiota ruotsinkielisellä Pohjanmaalla, Etelä-Suomessa ja Ahvenanmaalla.  Organisaatiot edustavat kuluttaja-, tuottaja- ja finanssisektoria sekä monia muita toimialoja. FSA toimii tiiviissä yhteistyössä Osuustoimintakeskus Pellervon kanssa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.