Uusi jäsen Finlands Svenska Andelsförbundin hallitukseen

Maria Östman valittiin Finlands Svenska Andelsförbundin uudeksi hallituksen jäseneksi yhdistyksen vuosikokouksessa. Hän toimii Vaasan osuuspankin henkilöstöpäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä. Östman seuraa hallituksessa Maria Pietolaa, joka toimi hallituksessa yhdeksän vuoden ajan.

Hallituksen puheenjohtaja Lars Björklöf valittiin jatkamaan tehtävässään marraskuuhun 2019 saakka, jolloin hän jättää paikan seuraajalleen. Uuden puheenjohtajan valintaa varten perustettiin nelihenkinen valmisteleva valiokunta. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Stefan Saaristo sekä muiksi jäseniksi Jan Anderssén ja Kristian Westerholm, molemmat nykyisiä hallituksen jäseniä.

Vuosikokous totesi, että kuluva vuosi on historiallinen Andelsförbundetin täyttäessä 100 vuotta. Yhteistyösopimus Osuustoimintakeskus Pellervon kanssa on tuonut jatkuvuutta ruotsinkielisen osuustoiminnan eteen tehtävään työhön. Viime vuosina toimintaa on myös aktivoitu Skandinavian suuntaan. Kokouksen osallistujia ja yhteistyökumppaneita pyydettiin noteeraamaan 6. marraskuutta Helsingissä pidettävä juhlaseminaari.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.