Uusi jäsen Finlands Svenska Andelsförbundin hallitukseen

Maria Östman valittiin Finlands Svenska Andelsförbundin uudeksi hallituksen jäseneksi yhdistyksen vuosikokouksessa. Hän toimii Vaasan osuuspankin henkilöstöpäällikkönä ja johtoryhmän jäsenenä. Östman seuraa hallituksessa Maria Pietolaa, joka toimi hallituksessa yhdeksän vuoden ajan.

Hallituksen puheenjohtaja Lars Björklöf valittiin jatkamaan tehtävässään marraskuuhun 2019 saakka, jolloin hän jättää paikan seuraajalleen. Uuden puheenjohtajan valintaa varten perustettiin nelihenkinen valmisteleva valiokunta. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Stefan Saaristo sekä muiksi jäseniksi Jan Anderssén ja Kristian Westerholm, molemmat nykyisiä hallituksen jäseniä.

Vuosikokous totesi, että kuluva vuosi on historiallinen Andelsförbundetin täyttäessä 100 vuotta. Yhteistyösopimus Osuustoimintakeskus Pellervon kanssa on tuonut jatkuvuutta ruotsinkielisen osuustoiminnan eteen tehtävään työhön. Viime vuosina toimintaa on myös aktivoitu Skandinavian suuntaan. Kokouksen osallistujia ja yhteistyökumppaneita pyydettiin noteeraamaan 6. marraskuutta Helsingissä pidettävä juhlaseminaari.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.