Tiina Linnainmaa valittiin Cogecan varapuheenjohtajaksi

Pellervon hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Linnainmaa valittiin Brysselissä torstaina 28.11. eurooppalaisten tuottajaosuuskuntien kattojärjestö Cogecan varapuheenjohtajaksi. Kausi on kolmivuotinen.

Kyseessä on merkittävä kansainvälinen vaikuttamispaikka, sillä Cogeca edustaa koko eurooppalaista maa- ja metsätalouteen sekä kalastukseen liittyvää osuustoimintaa.  Se on 28 EU-maan osuustoimintajärjestön kattojärjestö, ja lisäksi siihen kuuluu 40 muuta järjestöä unionin ulkopuolisista maista.  

– Tehtävä on erittäin mielenkiintoinen, koska merkittävä osa Euroopan elintarviketuotannosta on osuustoiminnallisten yritysten tuottamaa ja näiden yritysten omistajina ovat viljelijät. On tärkeää, että eurooppalaisessa päätöksenteossa tunnetaan ja tiedetään osuustoiminnan merkitys alkutuotannolle. Kaikki ne keinot, millä voimme vaikuttaa parempaan ja oikeudenmukaisempaan hinnan muodostumiseen markkinoilla, pitää ottaa käyttöön EU:ssa, kertoo Tiina Linnainmaa.

– Myös tuleva CAP ja sen sisältö on merkittävä myös tuottajaosuustoiminnalle, koska sillä on suora yhteys omistajien pärjäämiseen tuottajina, niin Euroopassa kuin Suomessa. Ja haluan tuoda hyviä keinoja ja käytäntöjä muista EU maista meille Suomeen ja vastaavasti toisin päin, Linnainmaa jatkaa.

Hämeenkyröstä kotoisin oleva agrologi Linnainmaa on ollut Pellervon hallituksen jäsen vuodesta 2010 ja hän on toiminut myös Cogecan hallituksen jäsenenä jo yhdeksän vuotta. Linnainmaa on lisäksi Pirkanmaan LähiTapiolan hallintoneuvoston puheenjohtaja ja Osuuskunta Länsi-Maidon hallituksen jäsen sekä toimii maatalousyrittäjänä.

Eurooppalaisista maataloustuottajista 96,2 % on perhetiloja. Järjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Espanjasta kotoisin oleva Ramon Armengol. Linnainmaan lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin puolalainen Agnieszka Mali, saksalainen Thomas Memmert, ranskalainen Bernard Ader, tanskalainen Jørgen Mikkelsen ja italialainen Leonardo Pofferi.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.