Tiina Linnainmaa valittiin Cogecan varapuheenjohtajaksi

Pellervon hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Linnainmaa valittiin Brysselissä torstaina 28.11. eurooppalaisten tuottajaosuuskuntien kattojärjestö Cogecan varapuheenjohtajaksi. Kausi on kolmivuotinen.

Kyseessä on merkittävä kansainvälinen vaikuttamispaikka, sillä Cogeca edustaa koko eurooppalaista maa- ja metsätalouteen sekä kalastukseen liittyvää osuustoimintaa.  Se on 28 EU-maan osuustoimintajärjestön kattojärjestö, ja lisäksi siihen kuuluu 40 muuta järjestöä unionin ulkopuolisista maista.  

– Tehtävä on erittäin mielenkiintoinen, koska merkittävä osa Euroopan elintarviketuotannosta on osuustoiminnallisten yritysten tuottamaa ja näiden yritysten omistajina ovat viljelijät. On tärkeää, että eurooppalaisessa päätöksenteossa tunnetaan ja tiedetään osuustoiminnan merkitys alkutuotannolle. Kaikki ne keinot, millä voimme vaikuttaa parempaan ja oikeudenmukaisempaan hinnan muodostumiseen markkinoilla, pitää ottaa käyttöön EU:ssa, kertoo Tiina Linnainmaa.

– Myös tuleva CAP ja sen sisältö on merkittävä myös tuottajaosuustoiminnalle, koska sillä on suora yhteys omistajien pärjäämiseen tuottajina, niin Euroopassa kuin Suomessa. Ja haluan tuoda hyviä keinoja ja käytäntöjä muista EU maista meille Suomeen ja vastaavasti toisin päin, Linnainmaa jatkaa.

Hämeenkyröstä kotoisin oleva agrologi Linnainmaa on ollut Pellervon hallituksen jäsen vuodesta 2010 ja hän on toiminut myös Cogecan hallituksen jäsenenä jo yhdeksän vuotta. Linnainmaa on lisäksi Pirkanmaan LähiTapiolan hallintoneuvoston puheenjohtaja ja Osuuskunta Länsi-Maidon hallituksen jäsen sekä toimii maatalousyrittäjänä.

Eurooppalaisista maataloustuottajista 96,2 % on perhetiloja. Järjestön uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Espanjasta kotoisin oleva Ramon Armengol. Linnainmaan lisäksi varapuheenjohtajiksi valittiin puolalainen Agnieszka Mali, saksalainen Thomas Memmert, ranskalainen Bernard Ader, tanskalainen Jørgen Mikkelsen ja italialainen Leonardo Pofferi.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.