Vesiosuuskuntaväki koolla Turussa

Suomen vesihuolto-osuuskunnat ry eli SVOSK järjestää 10. valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät Turussa 31.1.-1.2. Paikalle odotetaan noin 100 osallistujaa eri puolilta maata.

Päivien teemana on tällä kertaa talous – tapahtumassa kuullaan muun muassa alustus siitä, mitä tehdä maksamattomille laskuille. Muita asiantuntijapuheenvuoroja ovat muun muassa taloudellisten riskien hallinta ja liittymismaksujen palautukset.

”Kestävä talouden hallinta on vesiosuuskuntien vakiohaasteista. Toinen on vapaaehtoisten löytäminen osuuskunnan vastuutehtäviin”, kertoo SVOSK ry:n puheenjohtaja Vesa Arvonen.

Luvassa on tuhti tietopaketti asiaa osallistujille. Lisäksi heillä on mahdollisuus tutustua alaan liittyvien toimijoiden näyttelyyn. Kaikkiaan Suomessa on esiosuuskuntia on 1300-1500 laskentatavasta riippuen. Vesijohtoverkostoa on noin 100 000 kilometriä. Suomalaiset vesilaitokset täyttävät talousveden laatuvaatimukset 98 %:sti.

Lisätietoa: Linkki ohjelmasivulle

Lue myös OT-lehden vesiosuuskunta-teemanumero, joka on verkossa vapaasti luettavissa. 

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.