Vesiosuuskuntaväki koolla Turussa

Suomen vesihuolto-osuuskunnat ry eli SVOSK järjestää 10. valtakunnalliset vesiosuuskuntapäivät Turussa 31.1.-1.2. Paikalle odotetaan noin 100 osallistujaa eri puolilta maata.

Päivien teemana on tällä kertaa talous – tapahtumassa kuullaan muun muassa alustus siitä, mitä tehdä maksamattomille laskuille. Muita asiantuntijapuheenvuoroja ovat muun muassa taloudellisten riskien hallinta ja liittymismaksujen palautukset.

”Kestävä talouden hallinta on vesiosuuskuntien vakiohaasteista. Toinen on vapaaehtoisten löytäminen osuuskunnan vastuutehtäviin”, kertoo SVOSK ry:n puheenjohtaja Vesa Arvonen.

Luvassa on tuhti tietopaketti asiaa osallistujille. Lisäksi heillä on mahdollisuus tutustua alaan liittyvien toimijoiden näyttelyyn. Kaikkiaan Suomessa on esiosuuskuntia on 1300-1500 laskentatavasta riippuen. Vesijohtoverkostoa on noin 100 000 kilometriä. Suomalaiset vesilaitokset täyttävät talousveden laatuvaatimukset 98 %:sti.

Lisätietoa: Linkki ohjelmasivulle

Lue myös OT-lehden vesiosuuskunta-teemanumero, joka on verkossa vapaasti luettavissa. 

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.