Valio Akatemia® jakaa yhteensä 130 050 eurolla stipendejä lapsille ja nuorille liikuntaharrastusten tukemiseksi vuonna 2021

Valio Akatemia® on valinnut yhdessä ohjelman kummien kanssa yhteensä 335 nuorta stipendin saajaa. Kummeina ohjelmassa toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi. Lisäksi Valio Akatemia® on myöntänyt 3000 euron erikoisstipendin, joka luovutetaan Urheilugaalassa 14.1. Vihdin Salisudet -salibandyseuran joukkueelle. 

Valio Akatemia® sai yhteensä lähes 2000 hakemusta, joiden joukosta valittiin 335 stipendiaattia ja erikoisstipendin saaja. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikunnasta innostuneet yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia® tukee harrastuksen ja liikunnan aloittamista tai jatkamista mutta myös jo menestystä saaneita ja pitkäjänteisesti urheilevia nuoria. ”Liikunnalla ja urheilulla on lasten ja nuorten elämässä iso merkitys. Haluamme tukea liikuntaharrastuksia monipuolisesti: stipendien saajat edustavat kaikkia Suomen alueita, he ovat eri ikäisiä ja lajikirjo on valtava: yksilölajeista joukkuelajeihin, yksittäisiä hakijoita, joukkueita ja kouluryhmiäkin,” Valion markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo. 

Ohjelman kummit, eli jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi, olivat mukana valitsemassa stipendiaatteja. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria. 

Lajikirjoa riittää trikkauksesta trialiin 

Joka vuosi uusien lajien harrastajia löytää Valio Akatemia® stipendihaun. Nyt valittujen stipendiaattien joukossa oli perinteisten suosikkilajien lisäksi myös esimerkiksi trikkauksen ja trialin harrastajat. Liikuntaan yhdistyy myös taidetta, ja stipendein tuettiin esimerkiksi lasten tanssillista teatteria ja klassista balettia. 

”Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille itselleen paras ja sopivin. Tärkeintä on ilo ja halu liikkua,” Wahlström sanoo. 

Valio Akatemia® jakaa vuodelle 2021 336 raha-, tuote- ja ravitsemusstipendiä. Raha- ja tuotestipendejä käytetään muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin.  

Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa. 

Erikoisstipendillä varmistettiin harrastustoiminta lähellä lapsia 

Valio Akatemia® myöntää vuosittain erikoisstipendin, joka jaetaan suomalaisen urheilun kärkitapahtumassa Urheilugaalassa 14.1. Stipendin saajan tulee esimerkillisesti edistää lasten ja nuorten liikuntaa, hyvinvointia ja kehittymistä. Toiminnan tulee edustaa liikunnan iloa, yhteisöllisyyttä, pieniä ja suuria onnistumisia, motivoituneita ja innostuneita lapsia, nuoria ja toiminnassa mukana olevia aikuisia. Toiminnan tulee olla pitkäjänteistä sekä osoittaa edelläkävijyyttä. 

”Valitsimme stipendin saajaksi salibandyseura Vihdin Salisusien C1-poikien eli 2005 syntyneiden salibandyjoukkueen. Joukkue oli vuosi sitten haastavassa tilanteessa pelaajien siirryttyä naapurikuntien seuroihin ja valmennustiimin hajottua. Määrätietoisella yhteistyöllä uusi valmentaja ja pelaajat mahdollistivat toiminnan jatkumisen kotikunnassa, tutussa seurassa ja kavereiden kanssa. Osoitus onnistumisesta oli joukkueen nousu seuran historian ensimmäisenä juniorijoukkueena ykkösdivisioonaan tänä syksynä”, Nina Wahlström kertoo. 

Erikoisstipendi on suuruudeltaan 3000 euroa, ja joukkue aikoo käyttää sen mahdollistamaan tavoitteellisen salibandyharrastuksen jatkamisen Vihdissä.

Stipendiaatit ja Valio Akatemia® ohjelma 

Kaikille vuoden 2021 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2022 stipendeihin käynnistyy kesällä 2021. Stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululuokka. 

 Katso stipendien saajat ja tutustu ohjelmaan. https://www.valio.fi/valioakatemia/  

Lähde: Valio

Jaa artikkeli

Lue myös

Osuuskauppa Arinalta 180 000 € yhteisöille pohjoisen lasten ja nuorten toimintaan

Vastuullinen osuuskauppa huolehtii liiketoiminnan lisäksi pohjoissuomalaisten hyvinvoinnista mm. vuosittaisella lasten ja nuorten toiminnan tuella. Arina on jakanut vuodesta 2013 tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan yhteensä yli puoli miljoonaa euroa. Tukea ovat voineet hakea pohjoissuomalaiset lasten ja nuorten liikuntaseurat, avustus- ja hyväntekeväisyysjärjestöt sekä muut yhteisöt, jotka kohdentavat tuen pohjoisen lasten ja nuorten toimintaan. Tänä keväänä tukea haki 102 ja syksyllä ennätykselliset 216 yhteisöä.

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.

Suur-Seudun Osuuskauppa lahjoittaa jouluksi terveellistä ruokaa vähävaraisille perheille jopa 10 000 euron arvosta

SSO ja ruokakasvatusyritys Venner toteuttavat kolmatta kertaa hyväntekeväisyyskampanjan, jossa vähävaraisille perheille jaetaan terveellisiä raaka-aineita sisältäviä Venner-ruokalaatikoita. Lunastamalla S-mobiili-sovelluksessa ”Lahjoita ruoka-annos” etukupongin 28.11.–11.12. asiakasomistaja voi aktivoida lahjoituksen, jonka SSO maksaa asiakasomistajan puolesta. SSO lahjoittaa kampanjan avulla ateria-annoksia vähävaraisille perheille enintään 10 000 euron arvosta, joka tarkoittaa jopa 5000 ateria-annosta.