Valio Akatemia® jakaa yhteensä 130 050 eurolla stipendejä lapsille ja nuorille liikuntaharrastusten tukemiseksi vuonna 2021

Valio Akatemia® on valinnut yhdessä ohjelman kummien kanssa yhteensä 335 nuorta stipendin saajaa. Kummeina ohjelmassa toimivat jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi. Lisäksi Valio Akatemia® on myöntänyt 3000 euron erikoisstipendin, joka luovutetaan Urheilugaalassa 14.1. Vihdin Salisudet -salibandyseuran joukkueelle. 

Valio Akatemia® sai yhteensä lähes 2000 hakemusta, joiden joukosta valittiin 335 stipendiaattia ja erikoisstipendin saaja. Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikunnasta innostuneet yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia® tukee harrastuksen ja liikunnan aloittamista tai jatkamista mutta myös jo menestystä saaneita ja pitkäjänteisesti urheilevia nuoria. ”Liikunnalla ja urheilulla on lasten ja nuorten elämässä iso merkitys. Haluamme tukea liikuntaharrastuksia monipuolisesti: stipendien saajat edustavat kaikkia Suomen alueita, he ovat eri ikäisiä ja lajikirjo on valtava: yksilölajeista joukkuelajeihin, yksittäisiä hakijoita, joukkueita ja kouluryhmiäkin,” Valion markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo. 

Ohjelman kummit, eli jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi, olivat mukana valitsemassa stipendiaatteja. Stipendin saaneiden joukossa on sekä kilpaurheilijoita että liikuntaharrastuksen vastikään aloittaneita lapsia ja nuoria. 

Lajikirjoa riittää trikkauksesta trialiin 

Joka vuosi uusien lajien harrastajia löytää Valio Akatemia® stipendihaun. Nyt valittujen stipendiaattien joukossa oli perinteisten suosikkilajien lisäksi myös esimerkiksi trikkauksen ja trialin harrastajat. Liikuntaan yhdistyy myös taidetta, ja stipendein tuettiin esimerkiksi lasten tanssillista teatteria ja klassista balettia. 

”Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille itselleen paras ja sopivin. Tärkeintä on ilo ja halu liikkua,” Wahlström sanoo. 

Valio Akatemia® jakaa vuodelle 2021 336 raha-, tuote- ja ravitsemusstipendiä. Raha- ja tuotestipendejä käytetään muun muassa harrastusmaksuihin, tilavuokrien maksamiseen, valmentajien palkkioihin, kausimaksuihin, kisamatkoihin ja varustehankintoihin.  

Ravitsemusstipendeillä taas tuetaan urheilijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa. 

Erikoisstipendillä varmistettiin harrastustoiminta lähellä lapsia 

Valio Akatemia® myöntää vuosittain erikoisstipendin, joka jaetaan suomalaisen urheilun kärkitapahtumassa Urheilugaalassa 14.1. Stipendin saajan tulee esimerkillisesti edistää lasten ja nuorten liikuntaa, hyvinvointia ja kehittymistä. Toiminnan tulee edustaa liikunnan iloa, yhteisöllisyyttä, pieniä ja suuria onnistumisia, motivoituneita ja innostuneita lapsia, nuoria ja toiminnassa mukana olevia aikuisia. Toiminnan tulee olla pitkäjänteistä sekä osoittaa edelläkävijyyttä. 

”Valitsimme stipendin saajaksi salibandyseura Vihdin Salisusien C1-poikien eli 2005 syntyneiden salibandyjoukkueen. Joukkue oli vuosi sitten haastavassa tilanteessa pelaajien siirryttyä naapurikuntien seuroihin ja valmennustiimin hajottua. Määrätietoisella yhteistyöllä uusi valmentaja ja pelaajat mahdollistivat toiminnan jatkumisen kotikunnassa, tutussa seurassa ja kavereiden kanssa. Osoitus onnistumisesta oli joukkueen nousu seuran historian ensimmäisenä juniorijoukkueena ykkösdivisioonaan tänä syksynä”, Nina Wahlström kertoo. 

Erikoisstipendi on suuruudeltaan 3000 euroa, ja joukkue aikoo käyttää sen mahdollistamaan tavoitteellisen salibandyharrastuksen jatkamisen Vihdissä.

Stipendiaatit ja Valio Akatemia® ohjelma 

Kaikille vuoden 2021 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2022 stipendeihin käynnistyy kesällä 2021. Stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululuokka. 

 Katso stipendien saajat ja tutustu ohjelmaan. https://www.valio.fi/valioakatemia/  

Lähde: Valio

Jaa artikkeli

Lue myös

Luontokadon pysäyttäminen vaatii suuryrityksiltä ja finanssialalta välittömiä toimia – OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.

Metsä Groupin Kuura-tekstiilikuitu sai tärkeän tunnustuksen vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan havusellusta valmistettu Kuura-tekstiilikuitu saavutti "Green Shirt” -luokituksen voittoa tavoittelemattoman ympäristöjärjestö Canopyn auditoinnissa. Järjestön vuosittainen Hot Button Ranking -luokitus on vakiintunut työkalu, jota käytetään globaalissa tekstiili- ja muotiteollisuudessa arvioitaessa puupohjaisten tekstiilikuitujen vastuullisuutta.

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.