Atria laajentaa Suomen suurimman aurinkopuiston lähes kaksinkertaiseksi – uusi investointi Nurmossa käynnistyy heinäkuussa

Atria Suomi toteuttaa yhdessä Nurmon Aurinko Oy:n kanssa aurinkovoimalan laajennuksen Nurmon tehtaan yhteyteen. Nykyisen vuonna 2018 käyttöönotetun voimalan paneeliteho lähes kaksinkertaistuu: laajennusosan paneeliteho on 5 MWp ja se koostuu yli 9 400 aurinkopaneelista. Aurinkopuiston pinta-ala on lähes 7 hehtaaria, mikä vastaa yli 9 jalkapallokenttää. Se tuottaa vuodessa noin 4 250 MWh aurinkosähköä, mikä vastaa noin 2100 kerrostaloyksiön vuosikulutusta. Toteutus käynnistyy heinä-elokuussa ja voimalan laajennusosa on valmis käyttöönotettavaksi vuoden 2022 aikana.

– Uusiutuvan, päästöttömän aurinkoenergian hyödyntäminen vie meitä osaltaan kohti tärkeintä tavoitettamme: Atrian hiilineutraali ruokaketju vuoteen 2035 mennessä. Kokemukset aurinkoenergiasta ovat olleet pelkästään positiivisia, ja nyt käynnistämmekin hankkeen nykyisen aurinkovoimalan kapasiteetin tuplaamiseksi. Hanke aloitetaan heti kun saamme tarvittavat rakennusluvat, mikä käytännössä tarkoittaa heinä-elokuuta 2021. Hankkeen toteuttaja Nurmon Aurinko Oy on saanut hankkeeseen Business Finlandilta 20 prosentin suuruisen energiatuen. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 2,7 miljoonaa euroa, kertoo Atrian tekninen päällikkö Eero Yliselä.

– Aurinkoteknologia kehittyy ja uuden kokoluokan paneeleilla tuotamme lähes kaksinkertaisen tehon yhtä paneelia kohden. Atrialle toteutettu pilottihanke vuonna 2018 oli ensimmäinen teollisen kokoluokan aurinkosähköhanke Suomessa. Hanke on myötävaikuttanut aurinkosähkön yleistymiseen Suomessa, sanoo Jukka Muilu Solarigo Systems Oy:sta.

Kun laajennus valmistuu Atria kattaa vuosikulutuksestaan noin 8 % aurinkosähköllä. Aurinkovoimalan laajennusosa sijaitsee Atrian Nurmon tehtaan yhteydessä alueen itäpuolella. Hankkeesta on tehty jo suunnitelmat ja niitä lähdetään toteuttamaan mahdollisimman pian.

Atrian Nurmon tehtaan yhteydessä oleva aurinkovoimala on kokoluokaltaan Suomen suurin. Vuonna 2018 käyttöönotettu voimala käsittää yhteensä noin 22 000 aurinkopaneelia maa- ja kattoasennuksina, jotka vastaavat toteutuman pohjalta noin 5 000 MWh:n vuotuista sähköntuotantoa. Laajennusosan käyttöönoton jälkeen Atrian vuotuinen aurinkosähkön tuotanto on yli 9 000 MWh. Hanke vähentää edelleen kokonaispäästöjä ja parantaa tehtaan energiatehokkuutta lisäten myös omavaraisuutta.

Atria toimii edelläkävijänä aurinkosähkön teollisessa käyttöönotossa. Vähäpäästöisesti tuotettu kotimainen ruoka on osa yhtiön ympäristövastuullisuutta, joka kattaa koko ruokaketjun. Aurinkosähkö on kestävän kehityksen mukainen valinta sekä tukee luonnonvarojen hallittua käyttöä ja samalla siinä panostetaan tulevaisuuden toimintaedellytyksiin.

Nurmon Aurinko Oy toteuttaa investoinnin ja vastaa laitteistojen ylläpidosta. Atria Suomi Oy toteuttaa hankkeen yhteistyössä Solarigo Systems Oy:n kanssa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.