Metsä Group on valinnut ensimmäiset rahoitettavat hankkeet luonnonhoito-ohjelmaansa

Metsä Group perusti syksyllä 2021 kymmenen vuotta kestävän ohjelman, jonka puitteissa se tukee Suomessa talousmetsien ulkopuolella toteutettavia luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjen tilaa parantavia, alueellisesti vaikuttavia kehityshankkeita. Nämä hankkeet voivat liittyä esimerkiksi lintuvesiin ja kosteikkoihin, virtavesireitteihin, pienvesiin ja rantaluontokohteisiin, pölyttäjien elinolosuhteisiin tai uusiin vesiensuojelumenetelmiin.

Marraskuun 2021 lopussa päättyneeseen ensimmäiseen hakuun osallistui lähes 40 erilaista hanketta. Ensimmäiset valinnat kohdistuivat seuraaviin hankkeisiin, joihin Metsä Group sijoittaa yhteensä noin 350 000 euroa:

  • Tainionvirran Virtaankosken ennallistamis- ja kunnostustyöt Sysmässä
  • Hiitolanjoen ennallistamis- ja kunnostustyöt Simpeleellä
  • Kosteikkojen huolto- ja korjaustyöt sekä maatalouden ravinteiden pidätykseen soveltuvien maanparannusaineiden käytön kokeilu Lemillä (Kuuksenselkä kuntoon-hanke)
  • Uhanalaisen saimaannieriän elinolojen parantaminen Etelä-Saimaalla ja Kuolimossa (Pro Nieriä-hanke)
  • Kymijoenvesistön latvajärven Pienen pyhäveden kunnostustyöt Mäntyharjulla
  • Kosteikkohankkeet Alavudella, Urjalassa ja Orimattilassa

”Lämmin kiitos kaikille hakemusten lähettäjille. Saimme paljon mielenkiintoisia hankkeita arvioitavaksemme. Valituilla hankkeilla on selkeästi todennettavat luonnon tilaa parantavat vaikutukset ja ryhtiä toteutuksessa”, sanoo luonnonhoito-ohjelmasta vastaava Metsä Groupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tomi Salo.

Metsä Groupin luonnonhoito-ohjelmaan liittyviä hankevalintoja tehdään puolivuosittain. Seuraavat päätökset tehdään kesäkuussa 2022, mihin liittyvä hakuaika päättyy toukokuun 2022 lopussa. Seuraava hankehaku avataan täsmennetyillä hakuohjeilla helmikuun 2022 aikana.

Toteutettavan rahoituksen ehtoihin kuuluu, että hankkeella on tutkitusti positiiviset vaikutukset luonnon monimuotoisuuteen tai vesistöjen tilaan, hakija on antanut Metsä Groupille oikeat ja riittävät tiedot rahoitettavasta hankekokonaisuudesta, eri rahoituslähteitä on analysoitu, hanke käynnistyy hakemuksen mukaisesti ja hakija toteuttaa seuranta- ja raportointivaatimukset.

Hankearvioinnissa Metsä Group tekee yhteistyötä maa- ja metsätalousministeriön, ympäristöministeriön, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran, Itä-Suomen yliopiston sekä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n kanssa.

”Haluamme olla laaja-alaisesti mukana parantamassa Suomen luonnon tilaa myös talousmetsien ulkopuolella. Ensimmäiset hankevalinnat painottuivat vesistöihin. Rohkaisen tuomaan arvioitavaksemme yhä aktiivisemmin myös esimerkiksi pölyttäjiin, lintuihin ja uusiin luonnon monimuotoisuutta tai vesistöjen tilaa parantaviin teknologioihin liittyviä hankkeita”, kommentoi Tomi Salo.

Jaa artikkeli

Lue myös

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.