LähiTapiola Lappi lahjoittaa 40 000 euroa Lapin yliopistolle

LähiTapiola tukee Lapin yliopiston toimintaa lahjoittamalla yliopistolle 40 000 euroa. Lahjoitus on osa yliopiston varainhankintakampanjaa, joka on käynnissä 30.6.2022 asti.

LähiTapiola Lappi on asiakkaidensa omistama keskinäinen vakuutusyhtiö, joka työllistää Lapissa noin 80 henkilöä ja palvelee asiakkaitaan 13 paikkakunnalla. Keskinäisenä yhtiönä LähiTapiola Lappi ei jaa osinkoja, vaan käyttää varoja alueellisen elinvoiman edistämiseen sekä lappilaisten elinympäristön ja turvallisuuden parantamiseen. Siksi myös Lapin yliopistoa halutaan tukea.

– Näemme Lapin yliopiston korkeimman opetuksen antajana aivan keskeisenä Lapin tulevaisuuden rakentamisen kivijalkana. Väestön ikääntymiseen ja kaupungistumiseen liittyvät haasteet ovat edessä eri puolilla Suomea. Lapin yliopistolla on mahdollisuus pysäyttää nuorison muuttovirtaa muualle, houkutella tänne tulevaisuuden tekijöitä ja antaa lappilaista näkökulmaa niillekin, jotka opiskelujen jälkeen työllistyvät jonnekin muualle, sanoo LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela

LähiTapiola Lapissa arvostetaan tutkittua tietoa:

– Lapin yliopiston merkitys tiedeyhteisönä on suuri. Riittävän, mutta ei mammuttimaisen, iso yhteisö mahdollistaa syvällisen tutkimuksen ja toisaalta tiedekuntien välillä luontevan kanssakäymisen. Osa tutkimusaloista voi saada lappilaisen vivahteen, mutta tärkeää on pysytellä mukana tieteen globaaleissa trendeissä, Salmela summaa.

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi kiittää LähiTapiolaa lahjoituksesta.

– Jaamme LähiTapiola Lapin kanssa samat ajatukset alueen elinvoimaisuuden ja tulevaisuuden kehittämisestä, ja tätä kehittämistyötä teemme tasokkaan tutkimuksemme, opetuksemme sekä tieteen ja taiteen avulla. Varainhankinnan kautta saatavat lahjoitukset mahdollistavat laadukkaan toimintamme ja yhteiskunnallisen vaikuttavuutemme myös jatkossa, ja olemme lahjoituksista erittäin kiitollisia, Syväjärvi kertoo.

Lapin yliopiston varainhankintakampanjassa kerätään rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan sekä ylläpidetään ja rakennetaan toimijakumppanuuksia. Varainhankinta on normaali osa yliopistojen toimintaa ja käynnissä nyt kolmatta kertaa. Valtio vastaa yliopistojen perusrahoituksesta, mutta valtion rahoitus ei yksistään mahdollista opetuksen kehittämistä, laaja-alaista tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Valtio edellyttää, että yliopistot hankkivat aktiivisesti rahoitusta ja kannustaa vastinrahalla yliopistoja lahjoitusten keräämiseen. Jokainen lahjoitettu yksityinen euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Varainhankintakampanja on käynnissä 30.6.2022 saakka. Varainhankintaan voi tutustua tarkemmin Lapin yliopiston verkkosivuilla: www.ulapland.fi/varainhankinta

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Groupin uudistava maankäyttö tähtää luonnon tilaa vahvistavaan kulttuurimuutokseen rakennetussa ympäristössä

Metsä Group on asettanut tavoitteekseen luonnon tilan vahvistamisen toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä. Nyt laaditut uudistavan maankäytön periaatteet ohjaavat suunnitelmien toteuttamista rakennetussa ympäristössä. Uudistavan maankäytön pilottivaihe käynnistyi viime vuonna Kemissä. Villi vyöhyke ry:n kanssa laaditut periaatteet ohjaavat biodiversiteettisuunnitelmien toteuttamista kaikilla Metsä Groupin 25 tehdaspaikkakunnalla lähivuosien aikana.

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.