LähiTapiola Lappi lahjoittaa 40 000 euroa Lapin yliopistolle

LähiTapiola tukee Lapin yliopiston toimintaa lahjoittamalla yliopistolle 40 000 euroa. Lahjoitus on osa yliopiston varainhankintakampanjaa, joka on käynnissä 30.6.2022 asti.

LähiTapiola Lappi on asiakkaidensa omistama keskinäinen vakuutusyhtiö, joka työllistää Lapissa noin 80 henkilöä ja palvelee asiakkaitaan 13 paikkakunnalla. Keskinäisenä yhtiönä LähiTapiola Lappi ei jaa osinkoja, vaan käyttää varoja alueellisen elinvoiman edistämiseen sekä lappilaisten elinympäristön ja turvallisuuden parantamiseen. Siksi myös Lapin yliopistoa halutaan tukea.

– Näemme Lapin yliopiston korkeimman opetuksen antajana aivan keskeisenä Lapin tulevaisuuden rakentamisen kivijalkana. Väestön ikääntymiseen ja kaupungistumiseen liittyvät haasteet ovat edessä eri puolilla Suomea. Lapin yliopistolla on mahdollisuus pysäyttää nuorison muuttovirtaa muualle, houkutella tänne tulevaisuuden tekijöitä ja antaa lappilaista näkökulmaa niillekin, jotka opiskelujen jälkeen työllistyvät jonnekin muualle, sanoo LähiTapiola Lapin toimitusjohtaja Kari Salmela

LähiTapiola Lapissa arvostetaan tutkittua tietoa:

– Lapin yliopiston merkitys tiedeyhteisönä on suuri. Riittävän, mutta ei mammuttimaisen, iso yhteisö mahdollistaa syvällisen tutkimuksen ja toisaalta tiedekuntien välillä luontevan kanssakäymisen. Osa tutkimusaloista voi saada lappilaisen vivahteen, mutta tärkeää on pysytellä mukana tieteen globaaleissa trendeissä, Salmela summaa.

Lapin yliopiston rehtori Antti Syväjärvi kiittää LähiTapiolaa lahjoituksesta.

– Jaamme LähiTapiola Lapin kanssa samat ajatukset alueen elinvoimaisuuden ja tulevaisuuden kehittämisestä, ja tätä kehittämistyötä teemme tasokkaan tutkimuksemme, opetuksemme sekä tieteen ja taiteen avulla. Varainhankinnan kautta saatavat lahjoitukset mahdollistavat laadukkaan toimintamme ja yhteiskunnallisen vaikuttavuutemme myös jatkossa, ja olemme lahjoituksista erittäin kiitollisia, Syväjärvi kertoo.

Lapin yliopiston varainhankintakampanjassa kerätään rahoitusta valtion vastinrahaohjelmaan sekä ylläpidetään ja rakennetaan toimijakumppanuuksia. Varainhankinta on normaali osa yliopistojen toimintaa ja käynnissä nyt kolmatta kertaa. Valtio vastaa yliopistojen perusrahoituksesta, mutta valtion rahoitus ei yksistään mahdollista opetuksen kehittämistä, laaja-alaista tutkimusta ja taiteellista toimintaa. Valtio edellyttää, että yliopistot hankkivat aktiivisesti rahoitusta ja kannustaa vastinrahalla yliopistoja lahjoitusten keräämiseen. Jokainen lahjoitettu yksityinen euro voi tuottaa yliopistolle valtion vastinrahaa jopa 2,5 euroa. Varainhankintakampanja on käynnissä 30.6.2022 saakka. Varainhankintaan voi tutustua tarkemmin Lapin yliopiston verkkosivuilla: www.ulapland.fi/varainhankinta

 

Jaa artikkeli

Lue myös

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.