Pellervo aloittanut ympäristötyönsä kehittämisen – Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä käyttöön 2023 aikana

Haluamme Pellervossa kehittää ympäristötyötämme ja olla omalta osaltamme ympäristöhaasteiden ratkaisijoiden joukossa. Järjestelmällisen ja mitattavan ympäristöjärjestelmän avulla voimme parhaiten tunnistaa ympäristövaikutuksemme ja löytää keinot niiden vähentämiseksi.

Ympäristöjärjestelmät yleistyvät yrityksissä ja järjestöissä. ​Pellervokin haluaa tulla tunnistetuksi vastuullisena toimijana ja valitsimme Ekokompassin, koska se on toimialariippumaton ja räätälöitävissä jokaisen organisaation omiin tarpeisiin sekä perustuu tunnettuun ISO 14001 –standardiin. Sen toimintamallia on kehitetty yli 10 vuoden ajan yhdessä yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa. Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama.

Ekokompassi-sertifikaatti on jo yli 450 organisaatiolla ja se on laajasti käytössä myös Pellervoa vastaavissa organisaatioissa, myös osalla meidän jäsenyrityksistämme. Uskomme, että tästä työkalusta voi olla hyötyä myös muille sidosryhmillemme ja erityisesti pienemmille osuuskunnille. Kun tunnemme ympäristöjärjestelmän itse, on meidän helpompi auttaa myös osuuskuntia niiden oman ympäristöntyön kehittämisessä. Tavoitteenamme on siis myös vaikuttaa omiin sidosryhmiimme, jotta myös ne ottaisivat ympäristönäkökohdat entistä paremmin huomioon.

Sertifikaatti koskee vain Osuustoimintakeskus Pellervoa, ei Pellervo-Mediaa tai PI-johtamiskoulua. Mutta koska toimimme yhteisessä toimistossa, ympäristöjärjestelmä on osa koko pellervolaisen työyhteisön yhteistä tekemistä.

Teemme kevään aikana ympäristölupauksen ja laadimme ympäristöohjelman, jossa määrittelemme työmme tavoitteet. Järjestelmän käyttöönotto olisi tarkoitus saada maaliin ja sertifikaatti järjestölle vuoden 2023 aikana.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Groupin uudistava maankäyttö tähtää luonnon tilaa vahvistavaan kulttuurimuutokseen rakennetussa ympäristössä

Metsä Group on asettanut tavoitteekseen luonnon tilan vahvistamisen toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä. Nyt laaditut uudistavan maankäytön periaatteet ohjaavat suunnitelmien toteuttamista rakennetussa ympäristössä. Uudistavan maankäytön pilottivaihe käynnistyi viime vuonna Kemissä. Villi vyöhyke ry:n kanssa laaditut periaatteet ohjaavat biodiversiteettisuunnitelmien toteuttamista kaikilla Metsä Groupin 25 tehdaspaikkakunnalla lähivuosien aikana.

Hanna Muukka: Yhteiskunnalliset haasteet vaativat yhteisötaloutta

Ruokaläheteille elämiseen riittävä palkka itse omistetun alustan kautta, yhteiskäyttöautot naapureiden kanssa ja kohtuuhintaista hoivapalvelua kotiovelle myös haja-asutusalueella. Kuulostaako haihattelulta? Nämä ovat esimerkkejä yhteisötaloudesta, jolla voisi olla merkittäviä - mutta toistaiseksi liian vähän hyödynnettyjä - mahdollisuuksia kestävämmän ja oikeudenmukaisemman talouden rakentajina Suomessa ja koko EU:n alueella.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Tilaa uutiskirje