Pellervo aloittanut ympäristötyönsä kehittämisen – Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä käyttöön 2023 aikana

Haluamme Pellervossa kehittää ympäristötyötämme ja olla omalta osaltamme ympäristöhaasteiden ratkaisijoiden joukossa. Järjestelmällisen ja mitattavan ympäristöjärjestelmän avulla voimme parhaiten tunnistaa ympäristövaikutuksemme ja löytää keinot niiden vähentämiseksi.

Ympäristöjärjestelmät yleistyvät yrityksissä ja järjestöissä. ​Pellervokin haluaa tulla tunnistetuksi vastuullisena toimijana ja valitsimme Ekokompassin, koska se on toimialariippumaton ja räätälöitävissä jokaisen organisaation omiin tarpeisiin sekä perustuu tunnettuun ISO 14001 –standardiin. Sen toimintamallia on kehitetty yli 10 vuoden ajan yhdessä yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa. Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama.

Ekokompassi-sertifikaatti on jo yli 450 organisaatiolla ja se on laajasti käytössä myös Pellervoa vastaavissa organisaatioissa, myös osalla meidän jäsenyrityksistämme. Uskomme, että tästä työkalusta voi olla hyötyä myös muille sidosryhmillemme ja erityisesti pienemmille osuuskunnille. Kun tunnemme ympäristöjärjestelmän itse, on meidän helpompi auttaa myös osuuskuntia niiden oman ympäristöntyön kehittämisessä. Tavoitteenamme on siis myös vaikuttaa omiin sidosryhmiimme, jotta myös ne ottaisivat ympäristönäkökohdat entistä paremmin huomioon.

Sertifikaatti koskee vain Osuustoimintakeskus Pellervoa, ei Pellervo-Mediaa tai PI-johtamiskoulua. Mutta koska toimimme yhteisessä toimistossa, ympäristöjärjestelmä on osa koko pellervolaisen työyhteisön yhteistä tekemistä.

Teemme kevään aikana ympäristölupauksen ja laadimme ympäristöohjelman, jossa määrittelemme työmme tavoitteet. Järjestelmän käyttöönotto olisi tarkoitus saada maaliin ja sertifikaatti järjestölle vuoden 2023 aikana.

Jaa artikkeli

Lue myös

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.