Metsä Fibre jälleen parhaiden joukossa EcoVadis 2023 -vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on saavuttanut jälleen EcoVadiksen korkeimman platinatason tunnustuksen tekemästään vastuullisuustyöstä. Saamillaan pisteillä 85/100 Metsä Fibre kuuluu parhaimman yhden prosentin joukkoon EcoVadiksen arvioimien sellu- paperi- ja kartonkivalmistajien luokassa.

EcoVadiksen arviointi keskittyy 21 tunnistettuun vastuullisuuden kriteeriin ympäristöasioiden, työelämän käytäntöjen, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista. Metsä Fibre arvioitiin erityisen korkealle (90/100 pistettä) ympäristöasioihin liittyen.

“Metsä Fibrellä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat keskeinen osa strategiaamme ja kaikkea toimintaamme. Olemme kaikki ylpeitä saamastamme EcoVadiksen korkeimman tason tunnustuksesta, joka tuli meille nyt jo viitettä kertaa peräkkäin. Erityisen iloisia olemme siitä, että saamamme arvio parani edellisvuoden 82 pisteestä 85:een. Arvioinnissa saamamme palaute on erittäin arvokasta, ja hyödynnämme sitä yhtenä työkaluna toimintamme jatkuvassa parantamisessa”, sanoo Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

”Metsä Groupin strategiset kestävän kehityksen 2030 tavoitteet rakentavat tietä kohti ilmastoneutraalia yhteiskuntaa. Metsä Fibrellä on tärkeä rooli näiden tavoitteiden toteuttamisessa. Tavoitteenamme ovat muun muassa fossiilittomat tehtaat, sivuvirtojen 100-prosenttinen hyödyntäminen sekä täysin fossiilittomat raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä. Kemiin valmistuva uusi biotuotetehdas ja Rauman maailman modernein saha tukevat osaltaan näiden tavoitteiden saavuttamista”, Nousiainen toteaa.

EcoVadiksen käyttämät menetelmät ja arviointikriteerit ovat kansainvälisten Corporate Social Responsibility (CSR) -standardien mukaisia. Niihin kuuluvat esimerkiksi Global Reporting Initiative (GRI), YK:n Global Compact -aloite ja ISO 26000.

Jaa artikkeli

Lue myös

LPOnetille myönnetty ympäristösertifikaatti – vastuullisuus on konkreettisia arjen tekoja

Vuoden 2023 aikana LPOnet on ottanut käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, jonka avulla voi toteuttaa systemaattisesti ympäristövastuullisuutta ja seurata tavoitteiden toteutumista. Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.  LPOnet ei kuitenkaan ole rajoittanut vastuullisuusohjelmaansa ainoastaan ympäristöohjelmaan, vaan on sisällyttänyt mukaan myös sosiaalisen sekä taloudellisen vastuullisuuden osa-alueet.

Metsä Group tekee tehdasalueilleen biodiversiteettisuunnitelmat – ensimmäinen kohde Kemissä

Metsä Group vahvistaa luonnon monimuotoisuutta omistamillaan maa-alueilla Kemissä. Yli 650 hehtaarin laajuinen alue käsittää Metsä Groupin tehdasalueen ja maita Kemin kaupunkiympäristössä. Metsä Groupilla on Kemissä rakenteilla oleva biotuotetehdas ja kartonkitehdas. Metsä Groupin tavoitteena on lisätä alueellista biodiversiteettiä kaikilla tehdaspaikkakunnilla, joita on yli 20 eri puolilla Eurooppaa.

OP Ryhmä on asettanut toimialakohtaiset päästövähennystavoitteet energia-, maatalous- ja asuinkiinteistösektoreille

Energia- ja maataloussektori sekä asuntoluotot muodostavat 90,6 prosenttia OP Ryhmän luottosalkun päästöistä. Olennaisuusanalyysiin pohjaten OP Ryhmä on asettanut sektorikohtaiset päästötavoitteet näille kolmelle toimialalle.  – Vastuullisuus on OP Ryhmän strategian ytimessä. Suomen suurimpana yritysrahoittajana ja finanssialan toimijana meillä on tärkeä tehtävä tukea asiakkaitamme kohti hiilineutraalia taloutta. Toimialakohtaisilla päästövähennystavoitteilla vauhditamme osaltamme vihreää siirtymää, sanoo OP Ryhmän ESG- ja vastuullisuusjohtaja Annina Tanhuanpää.