Metsä Fibre jälleen parhaiden joukossa EcoVadis 2023 -vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre on saavuttanut jälleen EcoVadiksen korkeimman platinatason tunnustuksen tekemästään vastuullisuustyöstä. Saamillaan pisteillä 85/100 Metsä Fibre kuuluu parhaimman yhden prosentin joukkoon EcoVadiksen arvioimien sellu- paperi- ja kartonkivalmistajien luokassa.

EcoVadiksen arviointi keskittyy 21 tunnistettuun vastuullisuuden kriteeriin ympäristöasioiden, työelämän käytäntöjen, eettisten toimintatapojen ja kestävän hankinnan näkökulmista. Metsä Fibre arvioitiin erityisen korkealle (90/100 pistettä) ympäristöasioihin liittyen.

“Metsä Fibrellä vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat keskeinen osa strategiaamme ja kaikkea toimintaamme. Olemme kaikki ylpeitä saamastamme EcoVadiksen korkeimman tason tunnustuksesta, joka tuli meille nyt jo viitettä kertaa peräkkäin. Erityisen iloisia olemme siitä, että saamamme arvio parani edellisvuoden 82 pisteestä 85:een. Arvioinnissa saamamme palaute on erittäin arvokasta, ja hyödynnämme sitä yhtenä työkaluna toimintamme jatkuvassa parantamisessa”, sanoo Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

”Metsä Groupin strategiset kestävän kehityksen 2030 tavoitteet rakentavat tietä kohti ilmastoneutraalia yhteiskuntaa. Metsä Fibrellä on tärkeä rooli näiden tavoitteiden toteuttamisessa. Tavoitteenamme ovat muun muassa fossiilittomat tehtaat, sivuvirtojen 100-prosenttinen hyödyntäminen sekä täysin fossiilittomat raaka-aineet vuoteen 2030 mennessä. Kemiin valmistuva uusi biotuotetehdas ja Rauman maailman modernein saha tukevat osaltaan näiden tavoitteiden saavuttamista”, Nousiainen toteaa.

EcoVadiksen käyttämät menetelmät ja arviointikriteerit ovat kansainvälisten Corporate Social Responsibility (CSR) -standardien mukaisia. Niihin kuuluvat esimerkiksi Global Reporting Initiative (GRI), YK:n Global Compact -aloite ja ISO 26000.

Jaa artikkeli

Lue myös

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.