”Työperäisen maahanmuuton edistäminen on tärkeä osa tulevia rekrytointejamme” – OP Ryhmä palkkaa 300 uutta IT-alan ammattilaista

OP Ryhmä rekrytoi IT-alan kansainvälisiä huippuosaajia kehittämään tulevaisuuden finanssipalveluita. Lisäksi OP edistää Suomen kannalta kriittisten tulevaisuuden toimialojen osaamista ryhtymällä Sisu-koodikoulun perustajakumppaniksi.

OP Ryhmä palkkaa 300 uutta IT-ammattilaista Helsinkiin ja Ouluun. Rekrytoinnit ovat osa pitkän aikavälin investointeja muun muassa tekoälyosaamiseen, datan hyödyntämiseen ja pilvipalveluihin.

– Uudistuvan teknologian ja esimerkiksi tekoälyn rooli finanssialan toimintaympäristön nopeassa muutoksessa on valtava. OP Ryhmä haluaa olla alan vastuullinen suunnannäyttäjä, siksi panostamme IT-osaamiseen. Rekrytoinnit ja IT-osaamisen kehittäminen takaavat sen, että voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset palvelut ja pitää huolta kilpailukyvystämme strategiamme mukaisesti, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

IT-osaamisen kehittämiseksi OP Ryhmä aloittaa yhteistyön Sisu-koodikoulun kanssa ja ryhtyy koulun perustajakumppaniksi. OP:n ja Sisu-koodikoulun tavoitteena on vahvistaa kotimaista IT-osaamista ja houkutella Suomeen lisää kansainvälisiä tulevaisuuden tekijöitä.

– Työperäisen maahanmuuton edistäminen on tärkeä osa tulevia rekrytointejamme. Tarvitsemme tulevaisuudessa lisää kansainvälisiä IT-alan ammattilaisia Suomeen, jotta saamme kaiken hyödyn irti teknologian tarjoamista mahdollisuuksista, Ritakallio sanoo.

OP Ryhmä on yksi Suomen suurimpia ohjelmistotaloja sekä IT-alan työllistäjiä. OP Ryhmän lähes 13 000 työntekijästä noin 1 100 työskentelee kehittämisen ja teknologian organisaatiossa. Yhteensä joko suoraan tai kumppanuuksien kautta OP Ryhmä työllistää lähes 4 900 teknologia-alan ammattilaista. Vuoden 2022 lopussa OP Ryhmä työllisti ihmisiä 38 eri kansallisuudesta.

OP Ryhmässä houkuttelevia urapolkuja lääkkeeksi IT-työvoimapulaan

Suomea koskevan IT-alan työvoimapulan selättämiseksi tarvitaan useita erilaisia ratkaisuja. OP panostaa opiskelijoiden ja alanvaihtajien uramahdollisuuksiin, jotta mahdollisimman monelle osaajalle olisi tarjolla sujuva polku tulevaisuuden työelämässä.

– On tärkeää, että alalle suuntautuvilla ihmisillä on edessään oman osaamisen ja kehittymisen kannalta mielekkäitä urapolkuja. Ylläpidämme kehittäjämyönteistä ilmapiiriä, jotta esimerkiksi koodareilla on mahdollisuus keskittyä koodaamiseen, sanoo OP Ryhmän teknologia- ja kehitysjohtaja Kasimir Hirn.

Uusien rekrytointien lisäksi OP kehittää nykyisen henkilöstön osaamista vastaamaan paremmin tulevaisuuden edellytyksiä.

– Tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuksia kouluttautua heidän tarpeidensa mukaisesti ja työaikaa oman osaamisen kehittämiseen. Lisäksi sisäinen liikkuvuus mahdollistaa asiantuntemuksen leviämisen eri puolille organisaatiota, Hirn sanoo.

Jaa artikkeli

Lue myös

LPOnetille myönnetty ympäristösertifikaatti – vastuullisuus on konkreettisia arjen tekoja

Vuoden 2023 aikana LPOnet on ottanut käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, jonka avulla voi toteuttaa systemaattisesti ympäristövastuullisuutta ja seurata tavoitteiden toteutumista. Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.  LPOnet ei kuitenkaan ole rajoittanut vastuullisuusohjelmaansa ainoastaan ympäristöohjelmaan, vaan on sisällyttänyt mukaan myös sosiaalisen sekä taloudellisen vastuullisuuden osa-alueet.

Metsä Group tekee tehdasalueilleen biodiversiteettisuunnitelmat – ensimmäinen kohde Kemissä

Metsä Group vahvistaa luonnon monimuotoisuutta omistamillaan maa-alueilla Kemissä. Yli 650 hehtaarin laajuinen alue käsittää Metsä Groupin tehdasalueen ja maita Kemin kaupunkiympäristössä. Metsä Groupilla on Kemissä rakenteilla oleva biotuotetehdas ja kartonkitehdas. Metsä Groupin tavoitteena on lisätä alueellista biodiversiteettiä kaikilla tehdaspaikkakunnilla, joita on yli 20 eri puolilla Eurooppaa.

OP Ryhmä on asettanut toimialakohtaiset päästövähennystavoitteet energia-, maatalous- ja asuinkiinteistösektoreille

Energia- ja maataloussektori sekä asuntoluotot muodostavat 90,6 prosenttia OP Ryhmän luottosalkun päästöistä. Olennaisuusanalyysiin pohjaten OP Ryhmä on asettanut sektorikohtaiset päästötavoitteet näille kolmelle toimialalle.  – Vastuullisuus on OP Ryhmän strategian ytimessä. Suomen suurimpana yritysrahoittajana ja finanssialan toimijana meillä on tärkeä tehtävä tukea asiakkaitamme kohti hiilineutraalia taloutta. Toimialakohtaisilla päästövähennystavoitteilla vauhditamme osaltamme vihreää siirtymää, sanoo OP Ryhmän ESG- ja vastuullisuusjohtaja Annina Tanhuanpää.