”Työperäisen maahanmuuton edistäminen on tärkeä osa tulevia rekrytointejamme” – OP Ryhmä palkkaa 300 uutta IT-alan ammattilaista

OP Ryhmä rekrytoi IT-alan kansainvälisiä huippuosaajia kehittämään tulevaisuuden finanssipalveluita. Lisäksi OP edistää Suomen kannalta kriittisten tulevaisuuden toimialojen osaamista ryhtymällä Sisu-koodikoulun perustajakumppaniksi.

OP Ryhmä palkkaa 300 uutta IT-ammattilaista Helsinkiin ja Ouluun. Rekrytoinnit ovat osa pitkän aikavälin investointeja muun muassa tekoälyosaamiseen, datan hyödyntämiseen ja pilvipalveluihin.

– Uudistuvan teknologian ja esimerkiksi tekoälyn rooli finanssialan toimintaympäristön nopeassa muutoksessa on valtava. OP Ryhmä haluaa olla alan vastuullinen suunnannäyttäjä, siksi panostamme IT-osaamiseen. Rekrytoinnit ja IT-osaamisen kehittäminen takaavat sen, että voimme jatkossakin tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset palvelut ja pitää huolta kilpailukyvystämme strategiamme mukaisesti, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

IT-osaamisen kehittämiseksi OP Ryhmä aloittaa yhteistyön Sisu-koodikoulun kanssa ja ryhtyy koulun perustajakumppaniksi. OP:n ja Sisu-koodikoulun tavoitteena on vahvistaa kotimaista IT-osaamista ja houkutella Suomeen lisää kansainvälisiä tulevaisuuden tekijöitä.

– Työperäisen maahanmuuton edistäminen on tärkeä osa tulevia rekrytointejamme. Tarvitsemme tulevaisuudessa lisää kansainvälisiä IT-alan ammattilaisia Suomeen, jotta saamme kaiken hyödyn irti teknologian tarjoamista mahdollisuuksista, Ritakallio sanoo.

OP Ryhmä on yksi Suomen suurimpia ohjelmistotaloja sekä IT-alan työllistäjiä. OP Ryhmän lähes 13 000 työntekijästä noin 1 100 työskentelee kehittämisen ja teknologian organisaatiossa. Yhteensä joko suoraan tai kumppanuuksien kautta OP Ryhmä työllistää lähes 4 900 teknologia-alan ammattilaista. Vuoden 2022 lopussa OP Ryhmä työllisti ihmisiä 38 eri kansallisuudesta.

OP Ryhmässä houkuttelevia urapolkuja lääkkeeksi IT-työvoimapulaan

Suomea koskevan IT-alan työvoimapulan selättämiseksi tarvitaan useita erilaisia ratkaisuja. OP panostaa opiskelijoiden ja alanvaihtajien uramahdollisuuksiin, jotta mahdollisimman monelle osaajalle olisi tarjolla sujuva polku tulevaisuuden työelämässä.

– On tärkeää, että alalle suuntautuvilla ihmisillä on edessään oman osaamisen ja kehittymisen kannalta mielekkäitä urapolkuja. Ylläpidämme kehittäjämyönteistä ilmapiiriä, jotta esimerkiksi koodareilla on mahdollisuus keskittyä koodaamiseen, sanoo OP Ryhmän teknologia- ja kehitysjohtaja Kasimir Hirn.

Uusien rekrytointien lisäksi OP kehittää nykyisen henkilöstön osaamista vastaamaan paremmin tulevaisuuden edellytyksiä.

– Tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuksia kouluttautua heidän tarpeidensa mukaisesti ja työaikaa oman osaamisen kehittämiseen. Lisäksi sisäinen liikkuvuus mahdollistaa asiantuntemuksen leviämisen eri puolille organisaatiota, Hirn sanoo.

Jaa artikkeli

Lue myös

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.