Kansainvälisen osuustoimintaliitto ICA:n uudeksi pääjohtajaksi on valittu Jeroen Douglas

Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallitus on nimittänyt hollantilaisen Jeroen Douglasin järjestön uudeksi pääjohtajaksi. Douglas seuraa Bruno Roelantsia, joka jäi eläkkeelle helmikuussa 2023.

Hakukomitea sai rekrytointikonsultti Norman Broadbentin tuella valittua yli 200 hakijaa, jotka jakautuivat lähes tasan miehiin ja naisiin ja edustivat kaikkia maailman alueita.

Douglas toimii tällä hetkellä Solidaridad-nimisen maailmanlaajuisen verkosto-organisaation (www.solidaridadnetwork.org) toimitusjohtajana.

Kommentoidessaan nimitystä ICA:n puheenjohtaja Ariel Guarco sanoi: ”Olemme iloisia, että olemme saaneet tehtyä valinnan suuresta määrästä vahvoja ehdokkaita. Uskomme, että Jeroenilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet järjestön pääjohtajaksi ja että hän antaa merkittävän panoksen ICA:n kehittämiseen, jotta voimme vastata edessämme oleviin haasteisiin.”

Hyväksyessään nimityksen Douglas kommentoi: ”Olen iloinen, että minut valittiin tähän tehtävään, ja sitoudun palvelemaan ICA:n hallitusta ja laajempaa osuustoimintaliikettä parhaan kykyni mukaan. Pidän suurena kunniana liittyä tällaiseen upeaan organisaatioon, jolla on ollut merkittävä vaikutus ihmisten elämään jo vuosia ja joka perustuu arvoihin, jotka eivät ole koskaan olleet tärkeämpiä.”

Douglasin odotetaan aloittavan tehtävässään viimeistään 1. tammikuuta 2024, mutta tarkkaa aloituspäivää ei ole vielä sovittu. Puheenjohtaja Ariel Guarco jatkaa väliaikaisesti pääjohtajan vastuun hoitamista.

Douglas on ICA:n 17. pääjohtaja. Liitto perustettiin vuonna 1895. Suomesta jäseninä on Pellervon lisäksi SOK.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.