Kansainvälisen osuustoimintaliitto ICA:n uudeksi pääjohtajaksi on valittu Jeroen Douglas

Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallitus on nimittänyt hollantilaisen Jeroen Douglasin järjestön uudeksi pääjohtajaksi. Douglas seuraa Bruno Roelantsia, joka jäi eläkkeelle helmikuussa 2023.

Hakukomitea sai rekrytointikonsultti Norman Broadbentin tuella valittua yli 200 hakijaa, jotka jakautuivat lähes tasan miehiin ja naisiin ja edustivat kaikkia maailman alueita.

Douglas toimii tällä hetkellä Solidaridad-nimisen maailmanlaajuisen verkosto-organisaation (www.solidaridadnetwork.org) toimitusjohtajana.

Kommentoidessaan nimitystä ICA:n puheenjohtaja Ariel Guarco sanoi: ”Olemme iloisia, että olemme saaneet tehtyä valinnan suuresta määrästä vahvoja ehdokkaita. Uskomme, että Jeroenilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet järjestön pääjohtajaksi ja että hän antaa merkittävän panoksen ICA:n kehittämiseen, jotta voimme vastata edessämme oleviin haasteisiin.”

Hyväksyessään nimityksen Douglas kommentoi: ”Olen iloinen, että minut valittiin tähän tehtävään, ja sitoudun palvelemaan ICA:n hallitusta ja laajempaa osuustoimintaliikettä parhaan kykyni mukaan. Pidän suurena kunniana liittyä tällaiseen upeaan organisaatioon, jolla on ollut merkittävä vaikutus ihmisten elämään jo vuosia ja joka perustuu arvoihin, jotka eivät ole koskaan olleet tärkeämpiä.”

Douglasin odotetaan aloittavan tehtävässään viimeistään 1. tammikuuta 2024, mutta tarkkaa aloituspäivää ei ole vielä sovittu. Puheenjohtaja Ariel Guarco jatkaa väliaikaisesti pääjohtajan vastuun hoitamista.

Douglas on ICA:n 17. pääjohtaja. Liitto perustettiin vuonna 1895. Suomesta jäseninä on Pellervon lisäksi SOK.

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.