Seppo Rytivaaralle Kultainen Gebhard-mitali

Kainuun Osuuspankin toimitusjohtajalle Seppo Rytivaaralle on myönnetty osuustoiminnan Kultainen Gebhard-mitali. Mitalin myönsi Pellervo-Seura ry:n hallitus.

Perusteluissaan hallitus toteaa, että Seppo Rytivaara on kokenut ja menestyksekäs osuuspankkijohtaja ja osuustoimintamies. Hänen johtamansa Kainuun Osuuspankki on kehittynyt erinomaisesti ja sillä on suuri merkitys koko Kainuun kehitykselle. Aikaisemmassa toimessaan terästeollisuuskaupunki Raahen Osuuspankin toimitusjohtajana hänelle tuli harvinaislaatuisella tavalla tutuksi myös yhteiskunnan eri alueet, sekä sosiaaliset että ammatilliset.

Rytivaara on merkittävällä tavalla pitänyt esillä osuustoiminnan perusideaa ja alkujuuria. Suomalaisen osuustoiminnan perustajan Hannes Gebhardin syntymän 150-vuotisjuhlavuonna 2014 Kajaanin torille kiinnitettiin Rytivaaran aloitteesta Hannes Gebhardin kainuulaisista juurista kertova muistolaatta. Rytivaaran johtama Kainuun Osuuspankki täytti tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden yhteydessä julkaistiin pankin historiikki, jolla on myös valtakunnallista ulottuvuutta.

Rytivaara on toiminut ansiokkaasti ja laaja-alaista näkemystä edustaen valtakunnallisessa tehtävässä Pellervon valtuuskunnassa jäsenenä 2010 alkaen ja varapuheenjohtajana 2012 alkaen. Hänellä on myös lukuisia muita yhteiskunnallisia tehtäviä, mikä kertoo osaltaan laajasta kiinnostuksesta talouden ja yhteiskunnan kehittämiseen.

Lisätietoja Pellervosta toimitusjohtaja Sami Karhulta, sami.karhu@pellervo.fi, puh. 0400 545 989.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

Petri Pitkänen jatkaa Pellervon hallituksen puheenjohtajana

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty LähiTapiola -ryhmän johtaja, espoolainen Petri Pitkänen. Hänen valintansa uudelle kolmevuotiskaudelle eli vuosiksi 2023-26 hallituksessa teki järjestön valtuuskunta, joka kokousti perjantaina Helsingissä.