Lyhytdokumentti Hedvig Gebhardista julkaistu YouTubessa

Trikkielokuva Osuuskunnan tuottama Hedvig Gebhard – Eräs osuustoiminnan ystävä lyhytdokumenttielokuva on nyt julkaistu avoimeen jakeluun Pellervon YouTube-kanavalla. Elokuvan on tilannut Pellervo-Seura osana Hedvig Gebhardin 150-vuotisjuhlavuotta. Ensi-iltansa lyhytdokumentti sai Hedvig Gebhardin 150-vuotisjuhlaseminaarissa.

Elokuva koostuu Hedvig Gebhardin elämäkerran kirjoittajan Riitta Mäkisen, kansainvälisten asioiden asiantuntijan Elisa Gebhardin sekä tämän päivän vahvojen osuustoimintanaisten maatalousyrittäjä Tiina Linnainmaan ja järjestöneuvos Anne Santamäen haastatteluista. Kuullaanpa siinä myös itse Hedvig Gebhardin evästys osuustoiminnan jatkolle ja tuleville sukupolville.

Hedvig Gebhard oli osuustoimintanainen, naisasianainen, järjestönainen ja komiteahai. Poliittisesta historiasta kiinnostuneet muistavat hänet kansanedustajana ja ensimmäisen eduskunnan jäsenenä”, Riitta Mäkinen kertoo Gebhardin vaikutuksesta elokuvassa.

Elokuvassa käydään läpi Hedvigin merkittävimmät vaiheet ja etenkin hänen pitkäaikainen työnsä osuustoiminnan edistämiseksi.

Hedvigin tärkein elämäntyö oli osoittaa se, että naiset pärjäävät siinä missä miehetkin ja voivat itse vaikuttaa omaan yritykseensä, taloudelliseen menestymiseen ja myöskin omaan osaamiseensa”, kertoo elokuvassa Pellervon hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Linnainmaa.

”Suurta aatetta ei voi ajaa ilman innostusta. Eikä mitään suurta tehtävää toteuttaa käytännöllisessä elämässä ilman sitkeää työtä ja antautumista, ei usein myöskään ilman uhrautuvaisuutta.” – Hedvig Gebhard

Jos yläpuolella oleva ikkuna ei toimi, elokuvaan voit siirtyä myös tästä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vastaa kyselyyn: tuleeko osuustoiminnan arvoja ja periaatteita muuttaa?

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus ilmaista oma mielipide ja vaikuttaa osuuskuntaidentiteetin määrittelyyn. Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on aloittanut 2021 arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää tulisiko osuuskunnan määritelmää tai osuustoiminnan periaatteita ja arvoja muuttaa.  ICA teki oman kyselynsä vuosi sitten, mutta Pellervo kartoittaa nyt suomenkielisellä kyselyllään suomalaisten näkemyksiä osuuskuntaidentiteetistä.