Kauppaneuvos Seppo Rytivaara: Pellervo edustaa suomalaista osuustoimintaa kattavammin kuin koskaan

”Pellervo edustaa nyt kattavammin kuin koskaan ennen suomalaista osuustoimintaa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin”, lausui Pellervo-Seura ry:n valtuuskunnan puheenjohtaja, kauppaneuvos Seppo Rytivaara 7. joulukuuta Helsingissä.

Valtuuskunnan kokouksessa puhunut Rytivaara totesi, että monet Pellervon jäsenet ovat liittyneet järjestöön jo 1900-luvun alkupuolella. Hän kertoi, että viime viikkoina on tapahtunut paljon uutta ja periaatteellisesti tärkeää. Osuuskunta Tradeka liittyi Pellervo-Seuran jäseneksi marraskuussa 2017. Helsingin Osuuskauppa Elanto liittyi Pellervon taloustutkimus ry:n jäseneksi lokakuussa 2017.

”Kehitys merkitsee sitä, että järjestöllisesti jakolinja ns. pellervolaisen osuustoiminnan ja ns. edistysmielisen osuustoiminnan välillä on päättynyt. Eheytystyö on saatettu yhteisin ponnisteluin päätökseen”, totesi Rytivaara. ”Osuustoimintaperhe on nyt koossa. On onnistuttu saamaan täyskäsi moniarvoisen markkinatalouden, osuustoiminnan, Suomen ja suomalaisten puolesta.”

Rytivaara muistutti, että Pellervon jäsenistössä ovat tuottaja-, kuluttaja-, infrastruktuuri, yrittäjä- ja henkilöstöomisteiset osuuskunnat. Mukana on myös keskinäistä vakuutustoimintaa. Kansainvälisestikin poikkeuksellisen laaja yhteistyö sopii hyvin eniten osuustoimintaa hyödyntävään maahan.

Rytivaaran mukaan historiallinen tilanne on rakentunut monella tapaa tärkeään hetkeen. Itsenäinen Suomi täytti juuri 100 vuotta ja osuustoimintapioneeri Hedvig Gebhardin syntymästä tulee ensi viikon torstaina 14. joulukuuta tasan 150 vuotta.

Pellervo hyväksyi järjestölle uuden strategian vuosille 2018-2022, joka korostaa osuustoiminnan tunnetuksi tekemistä ja edunvalvontaa monikasvoisessa markkinataloudessa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid