Uusi strategia voimaan – Osuustoimintakeskus Pellervo -nimi käyttöön

Pellervon hallituksen puheenjohtajan Petri Pitkäsen ajatuksia uudesta strategiasta. Jos video ei aukea, klikkaa tästä https://youtu.be/7-fWmMS3XkU.

Pellervon kalevalainen varsin vahvaa traditiota kantava nimi säilyy yhdistyksellämme jatkossakin. Nimessämme halutaan kuitenkin aiempaa vahvemmin tuoda esiin, että olemme osuustoimintajärjestö. Uusi nimi, jota käytämme jatkossa on Osuustoimintakeskus Pellervo. Kansainvälisesti toimii nimi Pellervo Coop Center.

Pellervon valtuuskunta hyväksyi yhdistykselle uuden strategian kokouksessaan 8. joulukuuta 2017. Uuden strategian valmistelu tapahtui myönteisissä merkeissä vuoden 2017 mittaan ja siihen osallistui laaja joukko osuustoiminnan edustajia. Pellervo on viime aikoina saanut jäsenekseen lähes koko suomalaisen osuustoiminnan. Strategia painottaa osuustoiminnan yhteistä edunvalvontaa ja jäsenten yhteistyötä osuustoiminnallisen ja keskinäisen liiketoimintamallin tunnetuksi tekemisessä laajasti yhteiskunnassa.

Pellervo kehittää toimintaansa myös osuustoiminnan laaja-alaisena palvelu- ja kehityskeskuksena. Tämä pitää sisällään uusien osuuskuntien palvelut.

Lue lisää strategiasta vuosille 2018-2022 tästä.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.