Uusi strategia voimaan – Osuustoimintakeskus Pellervo -nimi käyttöön

Pellervon hallituksen puheenjohtajan Petri Pitkäsen ajatuksia uudesta strategiasta. Jos video ei aukea, klikkaa tästä https://youtu.be/7-fWmMS3XkU.

Pellervon kalevalainen varsin vahvaa traditiota kantava nimi säilyy yhdistyksellämme jatkossakin. Nimessämme halutaan kuitenkin aiempaa vahvemmin tuoda esiin, että olemme osuustoimintajärjestö. Uusi nimi, jota käytämme jatkossa on Osuustoimintakeskus Pellervo. Kansainvälisesti toimii nimi Pellervo Coop Center.

Pellervon valtuuskunta hyväksyi yhdistykselle uuden strategian kokouksessaan 8. joulukuuta 2017. Uuden strategian valmistelu tapahtui myönteisissä merkeissä vuoden 2017 mittaan ja siihen osallistui laaja joukko osuustoiminnan edustajia. Pellervo on viime aikoina saanut jäsenekseen lähes koko suomalaisen osuustoiminnan. Strategia painottaa osuustoiminnan yhteistä edunvalvontaa ja jäsenten yhteistyötä osuustoiminnallisen ja keskinäisen liiketoimintamallin tunnetuksi tekemisessä laajasti yhteiskunnassa.

Pellervo kehittää toimintaansa myös osuustoiminnan laaja-alaisena palvelu- ja kehityskeskuksena. Tämä pitää sisällään uusien osuuskuntien palvelut.

Lue lisää strategiasta vuosille 2018-2022 tästä.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.