Aleksi Harmokivi aloitti Pellervon talous- ja HR-päällikkönä

Yhteiskuntatieteiden maisteri Aleksi Harmokivi (34) aloitti elokuun alussa työnsä Osuuskuntien keskusjärjestö Pellervo ry:n talous- ja henkilöstöasioista vastaavana henkilönä. Hänen tehtäväkenttäänsä kuuluvat samat osa-alueet myös Pellervo-Media Oy:ssä.

Näissä organisaatioissa on yhteensä 20 työntekijää. Heidän onnistumistaan omilla vastuualueillaan on tarkoitus tukea entistä paremmin kehittämällä hallinnon ja taloudenseurannan prosesseja:  

”Pidän rakenteiden luomisesta. Kun selkänoja on kunnossa, se tuo turvaa ja ihmisten on helppo keskittyä tekemisessään oleelliseen”, Aleksi toteaa. Tästä hänellä on vahvat näytöt jo edellisistä työpaikoistaan.

Urapolku järjestöissä

Aleksi siirtyi Pellervoon oltuaan vuoden verran talous- ja hallintotiimin vetäjänä sotealan järjestö Kalliolan setlementissä. Muun muassa kansalaisopistoa pyörittävässä ja päihdekuntoutuksia toteuttavassa konsernissa on työntekijöitä noin 80, ja osa-aikaisia lisäksi vielä toistasataa.

Sitä ennen Aleksi oli kuuden vuoden ajan Suomen suurimman nuorisojärjestön eli partioliikkeen palveluksessa, jossa hän kehitti pääkaupunkiseudun partioyhteisöjen taloutta ja hallintoa eri rooleissa.

Taloudenhoidon osalta Aleksin työkenttä on Pellervossa henkilöstöasioita merkittävästi laajempi: Järjestö on isona osaomistajana muun muassa Pellervon taloustutkimus PTT:ssä, markkinatutkimuslaitos Kantar Agrissa, PI-johtamiskoulussa, kehitysyhteistyöjärjestö FFD:ssä ja eri toimijoiden yhteisessä Brysselin edustustossa sekä Maalaistentalossa.

Kiinteistöomaisuutta on Simonkatu 6:n kolmen kerroksen lisäksi myös muutamissa muissa Helsingin ydinkeskustan toimitiloissa, joiden vuokratuotoilla on vaikutuksensa Pellervon taloudellisiin toimintaedellytyksiin.  

Osuuskunta-ajattelu tuo merkityksellisyyttä

Vaikka talouden ja henkilöstöhallinnon tehtävät ovat samankaltaisia järjestön toimialasta riippumatta, työn merkityksellisyys on aina ollut Aleksille tärkeä kannustin.

”Osuuskunnissa minua kiehtoo yritysmuodon demokraattisuus ja yhteiseen hyvään tähtäävä mentaliteetti. Yhteisölliselle omistamiselle on kysyntää tässä maailmanajassa”, Aleksi pohtii.

Pellervon vahva yhteiskunnallinen ulottuvuus kiehtoo, onhan hän alun perin koulutukseltaan politiikan tutkija Tampereen yliopistosta.

”Kun kävin Mäntsälän lukiossa aikoinani yhteiskuntaopin taloustiedon kurssin, yritysmuotoja esiteltiin neljä, eikä mikään niistä ollut osuuskunta. Se mainittiin vain kuriositeettina. Osuustoiminnalla on kuitenkin Suomessa pitkä ja arvokas historia, ja se ansaitsisi tulla nyky-yhteiskunnassa tunnetummaksi. Mielelläni olen antamassa taitojani ja osamaista tämän asian puolesta!” hän summaa.      

 

Jaa artikkeli

Lue myös