Uusi korkeakouluharjoittelija tutkii oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntia  

Pellervossa aloitti 8. huhtikuuta uusi korkeakouluharjoittelija Helena Kykkänen. Pääasiallisena tehtävänään hänellä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita. 

Suomalaisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa toimivien osuuskuntien määrää, erityispiirteitä ja toimintaympäristöön liittyviä haasteita ja mahdollisuuksia ei ole vuosiin kartoitettu. Selvitys tulee koostumaan oppilaitoksiin lähetettävästä kyselystä sekä syventävistä haastatteluista.  

Helena opiskelee neljättä vuotta kotitalousopettajaksi Itä-Suomen yliopistossa ja on lukenut sivuaineena johtamista kauppatieteiden puolella. Hän on käynyt yliopiston osuustoimintakursseja sekä Cooperative Network Studies-opetusverkoston Yrittäjyyskasvatus ja osuustoiminta -opintojakson. Kandintyön aiheena Helenalla oli kotitalousopettajaopiskelijoiden valmiudet yrittäjyyskasvatuksen antamiseen. 

Helenan harjoittelujakso kestää kesäkuun puoliväliin.  

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.