LähiTapiola-ryhmältä 1,4 miljoonaa euroa ammattikorkeakouluille

LähiTapiola-ryhmä on lahjoittanut vuoden 2018 aikana yhteensä 1,4 miljoonaa euroa ammattikorkeakouluille. Lahjoitusten avulla tuetaan ammatillista korkeakoulutusta ja osaamista eri puolilla Suomea.

LähiTapiolan lahjoitukset 19 ammattikorkeakoululle koostuvat ryhmän paikallisten alueyhtiöiden ja LähiTapiola Vahinkovakuutuksen tekemistä lahjoituksista.

”Panostukset koulutukseen ovat tärkeitä koko Suomelle ja elämänturvayhtiönä haluamme olla näissä talkoissa mukana. Ammattikorkeakoulut ovat tärkeässä roolissa tulevaisuuden osaamisen kehittämisessä ja tärkeitä yhteistyökumppaneita ryhmämme yhtiöille”, kertoo LähiTapiolan pääjohtaja Erkki Moisander.

Vuoden 2018 lopussa päättynyt ammattikorkeakoulujen varainkeruukierros oli ensimmäinen, jolloin korkeakoulut saivat valtion vastinrahaa suhteessa niiden keräämiin yksityisiin varoihin.

”Asiakkaidemme omistamana keskinäisenä yhtiönä olemme vahvasti läsnä paikallisyhteisöissä eri puolilla Suomea ja tavoitteenamme on lisätä hyvinvointia kaikkialla, missä toimimme. Paikallisella yhteistyöllä voimme luoda hyvinvointia Suomeen, saada aikaan työllisyyttä ja talouskasvua”, Moisander sanoo.

LähiTapiola on aiemmin tukenut lahjoituksilla muun muassa yliopistoja, joiden vastinrahaohjelma päättyi vuoden 2017 lopussa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.