Markku Iivonen Maitomaan toimitusjohtajaksi

Osuuskunta Maitomaa tiedotti, että sen toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Markku Iivonen. Hän siirtyy Maitomaan vetovastuuseen Apetit Oyj:n pakastetuoteryhmän johtajan tehtävistä.

Iivonen on työskennellyt aiemmin Mölnlycke Health Care Oy:ssä ja UPM-Kymmene Oyj:ssä.

”Minua puhutteli Maitomaan vahva kehitystahto. Tuotteisiin ja tuotekehitykseen panostetaan nyt aktiivisesti, ja vienti on yksi fokus suomalaiselle elintarvikeyritykselle”, Markku Iivonen toteaa.

Eri puolilla Suomea asunut Iivonen tunnistaa myös Maitomaan hengen, savolaisen lupsakkuuden.

”Työtä tehdään tosissaan muttei vakavissaan. Kasvutarinat eivät synny yksin vaan yhdessä, ja Maitomaalla on huippujoukkue. Sekin tarvitsee valmentajan, jotta peli kulkee kuin Suomen jääkiekkomaajoukkueella”, Iivonen sanoo.

Maitomaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Kärkkäinen on tyytyväinen pystyvän ja aikaansaavan Iivosen valintaan.

”Maitomaan tulevaisuus näyttää hyvältä. Keskellä elintarvikesektorin murrosta meillä on käynnissä kymmenen miljoonan investointi uuteen tuotantotilaan. Markku on tuon murroksen tulkki ja tuloksekkaan kehityksen toimeenpanija”, Matti Kärkkäinen sanoo.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.