OT-lehden teemanumero ”Jäsenten ääni kuuluviin” ilmestyi

Osuustoiminta-lehden mm. jäsenyyden merkitykseen keskittyvässä numerossa pohditaan jäsenen roolia osuuskunnassa. 

Jäsenyydestä ajatuksiaan kertoi mm. Pellervo-Seuran hallituksen varapuheenjohtaja, maatalousyrittäjä Tiina Linnainmaa. Hän ymmärtää tuottajia, jotka tiukassa rahatilanteessa miettivät, paljonko osuustoiminta saa heille maksaa.

Linnainmaa ei itse uskaltaisi lähteä sopimustuottajaksi ilman osuuskunnan turvaa.

”Vaarana olisi, että toinen osapuoli voi päättää yhteistyön omien tarpeidensa mukaan. Valio on hankintaosuuskuntiensa omistama, eikä voi tällaista liikettä tehdä. Esimerkiksi Venäjä-pakotteiden tultua Valio käänsi parissa tunnissa kaiken maitoprosessinsa toisaalle eikä jättänyt yhtään litraa ottamatta”, toteaa Linnainmaa Osuustoiminta-lehden haastattelussa.

Hän on myös Osuuskunta Länsi-Maidon hallintoneuvoston jäsen ja MTK:n valtuuskunnan 1. varapuheenjohtaja.

MTK on kritisoinut julkisuudessa alhaisia tuottajahintoja. Uusi sysäys keskustelulle tuli tammikuussa, kun S-ryhmä aloitti halpuuttamiskampanjansa.

Tiina Linnainmaa kertoo, että SOK:n markkinointijohtaja Veli-Pekka Ääri haluaa keskustella MTK:n kanssa kaupan ja tuottajan rooleista tuotantoketjussa. Keskustelu järjestetään marraskuussa.

”Hän on voimakkaasti sitä mieltä, että S-ryhmä on suomalaisena osuustoimijana suomalaisen kuluttajan tukena. Hyvä niin, mutta onko tapa oikea. Nyt tarvittaisiin jo reiluuttamista.”

Lue lisää Osuustoiminta-lehden verkkosivuilta

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.