Anne Santamäki jatkaa ICA:n hallituksessa

Kapkaupungissa kokoontunut Kansainvälisen osuustoimintaliitto ICA:n yleiskokous valitsi uuden hallituksen vuosiksi 2014-2017. Hallituksessa jo edelliskaudella ollut SOK:n Anne Santamäki valittiin uudelleen.

Kapkaupungissa kokoontunut ICA:n yleiskokous valitsi uuden 15-henkisen hallituksen vuosiksi 2014-2017. Hallituspaikkaa haki 31 ehdokasta ja vaalit olivat yksi ICA:n kaikkien aikojen kilpailluimmista.  Jokaisesta ICA:n alueellisesta järjestöstä – Afrikka, Amerikat, Aasia-tyynenmerenalue ja Eurooppa – valittiin edustajat.

Brittiläinen Dame Pauline Green valittiin ilman vastaehdokkaita jatkamaan ICA:n puheenjohtajana. Myös alueellisten vara-presidenttien valinnat vahvistettiin.

ICA:n hallituksen jäsenet ovat:
Argentina: Dr Ariel Guarco, President of COOPERAR
Australia: Gregory Wall, Group CEO of Capricorn Society Limited
Brasilia: Dr Eudes de Freitas Aquino, President of Unimed do Brasil and Vice President of IHCO
Bulgaria: Petar Stefanov, President of Central Cooperative Union-Bulgaria
Italia: Carlo Scarzanella, President of the ACI sector organisation for cultural co-operatives and Co-President of ACI sector organisations for the tourism and for the publishing and communication cooperatives
Japani: Akira Banzai, president of JA-Zenchu (Central Union of Agricultural Co- operatives)
Korea: Won-Byung Choi, chairman of National Agricultural Cooperative Federation
Kanada: Monique Leroux, Chair of the Board, President and CEO of Desjardins Group
Ranska: Jean-Louis Bancel, Chairman of Crédit Coopératif and the International Cooperative Banking Association
Ruotsi: Jan Anders Lago, president of HSB, Sweden’s largest co-operative housing organisation
Suomi: Anne Santamäki, President of Consumer Cooperatives World Wide
Singapore: Seah Kian Peng, Chief Executive Officer of NTUC FairPrice Co-operative
Venäjä: Evgeny Kuznetsov, Board Chairman of the Centrosojuz of Russia
Yhdistynyt Kuningaskunta: Len Wardle, Chairman of the Co-operative Group
Yhdysvallat: Martin Lowery, the Executive Vice President of National Rural Electric Cooperative Association

ICA:n englanninkielinen uutinen valinnoista

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.