Uusi Osuustoiminta-lehti ilmestynyt

Osuustoiminta-lehti 2/2014 ilmestyi 25.4.2014. Tässä maistiaisia lehdessä ja sen verkkosivuilla http://otlehti.pellervo.fi/ julkaistuista jutuista.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ryhtyi valistajaksi

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on lähtenyt tekemään osuustoiminnan valistustyötä ”väellä ja voimalla” eri suuntiin. Kohderyhmiä ovat niin yrityksen henkilökunta, hallinto kuin asiakkaatkin. Lisäksi parin viime vuoden aikana on PKO:n aloitteesta järjestetty osuustoimintaan perehdyttäviä kursseja opiskelijoille. Huhtikuun puolivälissä käynnistyi kampanja, jossa osuustoiminnan ideaa kerrotaan kaikille alueen S-marketeissa sekä Saleissa ja Prismassa asioiville omistajille.

”Menimme maakuntaan, kun halusimme kuulla jäsenistön mielipiteitä. Tilaisuudet ovat olleet äärimmäisen hyviä. Olemme saaneet niin ruusuja kuin risujakin ja paljon hyviä vinkkejä”, toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoo.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on alueensa markkinajohtaja vähittäiskaupassa. Pohjois-Karjalassa alueosuuskaupan jäsenyydet kattavat noin 80 prosenttia toimialueen talouksista.

Suurlähettiläs Oreck: Yhdysvallat ja Suomi energiayhteistyöhön

”Tämän vuosituhannen suurimpia kysymyksiä on, miten voimme muuttaa suhtautumistamme energiaan. Perinteisten energiamuotojen varannot ovat rajalliset ja ennemmin tai myöhemmin ne loppuvat. Emme osaa tehdä uutta öljyä, kaasua tai hiiltä” toteaa Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs Bruce Oreck.

Energian tarve on Oreckin mukaan kova, mutta myös uusien ratkaisujen tuomat mahdollisuudet ovat valtavia. Yhdysvaltain ja Suomen välillä on meneillään useita yhteistyöhankkeita energian saralla.

”Suomalaista teknologiaa on otettu käyttöön USA:ssa ja myös Suomessa hyödynnetään amerikkalaista tekniikkaa. Mahdollisuuksia on runsaasti, ne pitää vain osata muuttaa käytännön liiketoiminnaksi”, pohtii Oreck.

Tätä mieltä suurlähettiläs oli osuustoiminnasta: ”Jäsenomisteinen liiketoiminta voi talouskriisissä olla vakaampaa, sillä osuuspankkien toiminta on läpinäkyvämpää ja liiketoiminnan seuraaminen siten helpompaa. Toisaalta, kyllä osuuskuntakin voi epäonnistua, jos yrityksestä ei pidetä hyvää huolta”, Bruce Oreck arvioi.

OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen puolustaa poistumista pörssistä

OP-finanssiryhmä palaa juurilleen, kun se lunastaa Pohjolan pois pörssistä, sanoo pääjohtaja Reijo Karhinen. OP-Pohjola –ryhmä olisi Karhisen mukaan ennen pitkää liukunut  pörssiyhtiöpohjaiseksi, ellei mitään olisi tehty.

Karhinen rauhoittelee myös kriitikoita lupaamalla, että OP-Pohjola noudattaa jatkossakin pörssiyhtiöiden corporate governance –käytäntöä.

Syytöksiä läpinäkymättömyydestä Karhinen ei ymmärrä senkään takia, että ”nykymaailmassa esimerkiksi sosiaalinen media on paljon vaativampi kuin hyllyllinen erilaisia normeja”.

”Olen usein pohtinut, kumpi on tärkeämpi, luottamus- vai vakavaraisuuspääoma ja todennut, että laki riittää kyllä viranomaiselle, mutta ei asiakkaalle”, Karhinen tiivisti.

Lue jutut kokonaisuudessaan: http://otlehti.pellervo.fi/

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.