European training programme for Cooperative Leaders järjestetään Brysselissä tammikuussa 2015

Cogeca järjestää yhdessä Wageningen yliopiston kanssa ensimmäistä kertaa koulutuksen tuottajaosuuskuntien johtohenkilöille. Koulutus järjestetään Brysselissä Copa-Cogecan tiloissa 19.-20. tammikuuta 2015.

Koulutuksessa käsitellään erityisesti osuuskuntien kansainvälistymistä (strategia, laki-kysymykset, rahoitus, hallinto, ruokaketju sekä käydään läpi kansallisia ja tuotantoalakohtaisia caseja).

Lataa englanninikielinen esite: EuropeanTrainingProgrammeFor CooperativeLeaders.

Osallistumishinta on 1995 €, joka sisältää kaikki kustannukset matkakulut pois lukien.
Tulkkausta järjestetään Copa-Cogecan virallisille kielille (en, fr, it, es, de, pl, ro). Jos maasta on vähintään kolme osallistujaa, voidaan heille järjestää tulkkaus omalle kielelle 500 € /hlö.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 20.marraskuuta 2014, koulutus järjestetään jos osallistujia saadaan 25. Ilmoittautuminen Wageningen yliopiston nettisivuilla sekä täyttämällä tämä CogecanIlmoittautumislomake.

Luennoitsijat:

Jos Bijman (Associate Professor on Management and Organisation, Wageningen University)
Krijn J. Poppe (Research Manager and Senior Economist at LEI Wageningen UR)
Michael L. Cook (Professor in Organization Economics in the Division of Applied Social Sciences at the University of Missouri- Columbia)
Markus Hanisch (Agricultural Economist at the Humboldt University Berlin and Professor for “Economics of Agricultural Cooperatives”)
Maryline Filipppi (Professor in Economics at the University of Bordeaux, researcher at the French National Institute for Agricultural Research (INRA))
Tomas Garcia Azcarate (PhD in Agricultural economics, Economic adviser in DG AGRI, Professor in the European Study Institute of the Free University of Brussels)

Lisätietoja koulutuksesta Copa-Cogecan sihteeristön Mr Prodromos Kalaitzis, +32 2 287 27 81, +32 478 189 912, Prodromos.kalaitzis@copa-cogeca.eu)

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.