Kansainvälinen Osuustoimintapäivä 5. heinäkuuta 2014: Osuuskunnat luovat kestävää kehitystä kaikille

Vastuu toimintaympäristöstä on yksi osuustoimintaliikkeen perusarvoista. Kaiken toiminnan taustalla on halu kestävästi turvata suotuisat elinolosuhteet eri yhteisöille.
Kestävä kehitys tarkoittaa ympäristö- sekä taloudellisten ja sosiaalisten kysymysten liittämistä toisiinsa. Osuuskunnat ovat olleet edelläkävijöinä tämän lähestymistavan edistämisessä. Asettamalla ihmisen toimintansa keskukseen, osuuskunnat vastaavat nykypäivän kestävyyskriisiin tarjoamalla mallin, joka rakentuu jaetulle arvolle, ei voittojen kasaamiseen harvoille.

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on julkaissut Ohjelman osuustoiminnan kehityksen vuosikymmentä varten. Yksi sen tavoitteista on edistää osuuskuntien asemaa kestävän kehityksen rakentajina. YK on juuri asettamassa uusia Kestävän Kehityksen Tavoitteita vuodesta 2015 alkavalle ajanjaksolle. Kestävä kehitys on sisäänrakennettuna osuuskuntien toimintatapoihin ja arvoihin, joten ne ovat avainasemassa tavoitteiden saavuttamisessa.

Kansainvälisenä osuustoimintapäivänä 5. heinäkuuta ICA haluaa kannustaa osuuskuntia näyttämään miten osuustoiminnallinen yritysmalli rakentaa kestävää kehitystä uudella vuosituhannella.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.