Kansainvälinen Osuustoimintapäivä 5. heinäkuuta 2014: Osuuskunnat luovat kestävää kehitystä kaikille

Vastuu toimintaympäristöstä on yksi osuustoimintaliikkeen perusarvoista. Kaiken toiminnan taustalla on halu kestävästi turvata suotuisat elinolosuhteet eri yhteisöille.
Kestävä kehitys tarkoittaa ympäristö- sekä taloudellisten ja sosiaalisten kysymysten liittämistä toisiinsa. Osuuskunnat ovat olleet edelläkävijöinä tämän lähestymistavan edistämisessä. Asettamalla ihmisen toimintansa keskukseen, osuuskunnat vastaavat nykypäivän kestävyyskriisiin tarjoamalla mallin, joka rakentuu jaetulle arvolle, ei voittojen kasaamiseen harvoille.

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on julkaissut Ohjelman osuustoiminnan kehityksen vuosikymmentä varten. Yksi sen tavoitteista on edistää osuuskuntien asemaa kestävän kehityksen rakentajina. YK on juuri asettamassa uusia Kestävän Kehityksen Tavoitteita vuodesta 2015 alkavalle ajanjaksolle. Kestävä kehitys on sisäänrakennettuna osuuskuntien toimintatapoihin ja arvoihin, joten ne ovat avainasemassa tavoitteiden saavuttamisessa.

Kansainvälisenä osuustoimintapäivänä 5. heinäkuuta ICA haluaa kannustaa osuuskuntia näyttämään miten osuustoiminnallinen yritysmalli rakentaa kestävää kehitystä uudella vuosituhannella.

Jaa artikkeli

Lue myös

Osku podkussa -podcastsarjan toinen tuotantokausi julkaistu

Osku podkussa on KSL-opintokeskuksen vuonna 2021 aloittama podcastsarja, jossa keskustellaan osuustoiminnasta. Keskustelut juontaa KSL-opintokeskuksen koulutustuottaja Jukka Peltokoski. Vieraina jaksoissa on vaihtuvia asiantuntijoita ja osuuskunta-aktiiveja. Toisella tuotantokaudella keskustellaan pienosuuskunnista reilun ja kestävän talouden rakentajina.