Osuuspankkien Tuotto-osuuksille on riittänyt kysyntää

Jo 60 000 OP-Pohjola-ryhmän asiakasomistajaa on merkinnyt osuuspankkien Tuotto-osuuksia. Syyskuun alussa osuuspankkien Tuotto-osuuksien myynti ylitti miljardin euron rajan. Tuotto-osuus on OP-Pohjola-ryhmän asiakasomistajien tapa sijoittaa omaan osuuspankkiinsa.

– Tuotto-osuus on tarjolla vain osuuspankin asiakasomistajille. Vähimmäissijoitus on 100 euroa eli sijoittajaksi pääsee pienelläkin summalla. Tähän mennessä 60 000 asiakasomistajaa on käyttänyt tilaisuutta hyväkseen, kertoo liiketoiminta-alueen johtaja Timo Liukkonen OP-Pohjola-ryhmästä.

Ensimmäiset osuuspankit aloittivat Tuotto-osuuksien myynnin maaliskuun lopulla. Tuotto-osuus on suunniteltu pitkäaikaiseksi sijoitukseksi. Vuoden 2014 tuottotavoitteeksi on asetettu 3,25 prosenttia. Tuottotavoite vahvistetaan vuosittain.

OP-Pohjola-ryhmä tarjoaa aiemmin kerrotun mukaisesti Tuotto-osuuksia asiakasomistajilleen yhteensä 1,9 miljardin euron arvosta.

Tuotto-osuus on oman pääoman ehtoinen sijoitus. Sille maksettava korko vahvistetaan vuosittain jälkikäteen kunkin osuuspankin osuuskunnan kokouksessa tai edustajistossa. Koronmaksun edellytyksenä on, että osuuspankilla on voitonjakokelpoisia varoja.

Jaa artikkeli

Lue myös