PI-maitoforumissa puhuttaa Venäjän kauppasaarto, maitokiintiöiden poistuminen sekä kilpailulaki

PI-johtamiskoulun Maitoforum pureutuu ajankohtaisiin maitoalan kysymyksiin 20.11. Karjala-talossa Helsingin Käpylässä.

Forumin pääpuhuja on ranskalainen Christophe Lafougere. Hän edustaa riippumatonta GIRA-konsultointi ja tutkimusyritystä, joka analysoi elintarvikesektoria maailmanlaajuisesti. Lafougeren puheenvuoro käsittelee Venäjän kauppasaarron ja maitokiintiöiden poistumisen yhteisvaikutusta eurooppalaiseen maitomarkkinaan, maitomäärien ja hintojen kehitykseen. Lisäksi hän arvioi, millainen on meijerien sopeutumistarve uudessa tilanteessa ja millä strategioilla osuusmeijerit voivat menestyä. Kotimaista näkemystä maitomarkkinoihin tuovat johtaja Mika Koskinen Valiosta sekä professori Jyrki Niemi MTT:stä.

Iltapäivän pääteemana on keskustelu aiheesta ”Ovatko osuustoiminta ja kilpailulaki ristiriidassa”. Keskustelijoina ovat professori Petri Ollila, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä sekä Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimituksen esimies Marko Junkkari. Puhetta johtaa toimittaja Jarmo Hyytiäinen.

Maitoforumissa kuullaan myös VT Ilkka Ojalan esitelmä aiheesta ”Kannattaako maitotilan yhtiöittäminen”.

Tervetuloa osallistumaan! Forumin hinta ruokailuineen on 345 € + alv. HUOM. Viljelijähinta 150 € + alv / kiintiö 20 osallistujaa.

Ilmoittautumiset ja ohjelma osoitteessa www.johtamiskoulu.fi

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.