PI-maitoforumissa puhuttaa Venäjän kauppasaarto, maitokiintiöiden poistuminen sekä kilpailulaki

PI-johtamiskoulun Maitoforum pureutuu ajankohtaisiin maitoalan kysymyksiin 20.11. Karjala-talossa Helsingin Käpylässä.

Forumin pääpuhuja on ranskalainen Christophe Lafougere. Hän edustaa riippumatonta GIRA-konsultointi ja tutkimusyritystä, joka analysoi elintarvikesektoria maailmanlaajuisesti. Lafougeren puheenvuoro käsittelee Venäjän kauppasaarron ja maitokiintiöiden poistumisen yhteisvaikutusta eurooppalaiseen maitomarkkinaan, maitomäärien ja hintojen kehitykseen. Lisäksi hän arvioi, millainen on meijerien sopeutumistarve uudessa tilanteessa ja millä strategioilla osuusmeijerit voivat menestyä. Kotimaista näkemystä maitomarkkinoihin tuovat johtaja Mika Koskinen Valiosta sekä professori Jyrki Niemi MTT:stä.

Iltapäivän pääteemana on keskustelu aiheesta ”Ovatko osuustoiminta ja kilpailulaki ristiriidassa”. Keskustelijoina ovat professori Petri Ollila, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä sekä Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimituksen esimies Marko Junkkari. Puhetta johtaa toimittaja Jarmo Hyytiäinen.

Maitoforumissa kuullaan myös VT Ilkka Ojalan esitelmä aiheesta ”Kannattaako maitotilan yhtiöittäminen”.

Tervetuloa osallistumaan! Forumin hinta ruokailuineen on 345 € + alv. HUOM. Viljelijähinta 150 € + alv / kiintiö 20 osallistujaa.

Ilmoittautumiset ja ohjelma osoitteessa www.johtamiskoulu.fi

Jaa artikkeli

Lue myös

Osku podkussa -podcastsarjan toinen tuotantokausi julkaistu

Osku podkussa on KSL-opintokeskuksen vuonna 2021 aloittama podcastsarja, jossa keskustellaan osuustoiminnasta. Keskustelut juontaa KSL-opintokeskuksen koulutustuottaja Jukka Peltokoski. Vieraina jaksoissa on vaihtuvia asiantuntijoita ja osuuskunta-aktiiveja. Toisella tuotantokaudella keskustellaan pienosuuskunnista reilun ja kestävän talouden rakentajina.

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.