PI-maitoforumissa puhuttaa Venäjän kauppasaarto, maitokiintiöiden poistuminen sekä kilpailulaki

PI-johtamiskoulun Maitoforum pureutuu ajankohtaisiin maitoalan kysymyksiin 20.11. Karjala-talossa Helsingin Käpylässä.

Forumin pääpuhuja on ranskalainen Christophe Lafougere. Hän edustaa riippumatonta GIRA-konsultointi ja tutkimusyritystä, joka analysoi elintarvikesektoria maailmanlaajuisesti. Lafougeren puheenvuoro käsittelee Venäjän kauppasaarron ja maitokiintiöiden poistumisen yhteisvaikutusta eurooppalaiseen maitomarkkinaan, maitomäärien ja hintojen kehitykseen. Lisäksi hän arvioi, millainen on meijerien sopeutumistarve uudessa tilanteessa ja millä strategioilla osuusmeijerit voivat menestyä. Kotimaista näkemystä maitomarkkinoihin tuovat johtaja Mika Koskinen Valiosta sekä professori Jyrki Niemi MTT:stä.

Iltapäivän pääteemana on keskustelu aiheesta ”Ovatko osuustoiminta ja kilpailulaki ristiriidassa”. Keskustelijoina ovat professori Petri Ollila, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä sekä Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimituksen esimies Marko Junkkari. Puhetta johtaa toimittaja Jarmo Hyytiäinen.

Maitoforumissa kuullaan myös VT Ilkka Ojalan esitelmä aiheesta ”Kannattaako maitotilan yhtiöittäminen”.

Tervetuloa osallistumaan! Forumin hinta ruokailuineen on 345 € + alv. HUOM. Viljelijähinta 150 € + alv / kiintiö 20 osallistujaa.

Ilmoittautumiset ja ohjelma osoitteessa www.johtamiskoulu.fi

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.