Valtiovarainvaliokunta esittää muutosta esitykseen osuuskuntien ylijäämän jaon verotuksesta

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää muutosta hallituksen osuuskunnan ylijäämänjaon verotusta koskevaan esitykseen. Mietinnön mukaan jäsenen saaman osuusmaksun koron lievästi verotettava osuus tulee nostaa esitetystä 2500 eurosta 5000 euroon.

Muilta osin valiokunta hyväksyi hallituksen esityksen. Myöskään osuuskuntien kuulemisessa esittämää lain voimaantulon siirtämistä vuoden 2016 alkuun ei huomioitu. Mikäli lakiesitys hyväksytään, se siis tulee voimaan vuoden 2015 alusta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.