Valtiovarainvaliokunta esittää muutosta esitykseen osuuskuntien ylijäämän jaon verotuksesta

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta esittää muutosta hallituksen osuuskunnan ylijäämänjaon verotusta koskevaan esitykseen. Mietinnön mukaan jäsenen saaman osuusmaksun koron lievästi verotettava osuus tulee nostaa esitetystä 2500 eurosta 5000 euroon.

Muilta osin valiokunta hyväksyi hallituksen esityksen. Myöskään osuuskuntien kuulemisessa esittämää lain voimaantulon siirtämistä vuoden 2016 alkuun ei huomioitu. Mikäli lakiesitys hyväksytään, se siis tulee voimaan vuoden 2015 alusta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.