Osuustoiminta-lehti: Joukkorahoituksesta ideaa osuustoimintaan

Arvi on lyhenne sanoista Arvoinnovaatio globaaleille markkinoille. Hankkeen tarkoituksena on luoda virtuaalisen osuuskuntatoiminnan mahdollistava joukkorahoitusalusta.

”Joukkorahoitus perustuu siihen, että pääomaa kerätään pienistä puroista suurelta joukolta. Näin voidaan tehdä yhdessä suuria asioita. Esimerkiksi yritykset tai artistit pystyvät joukkorahoitusalustan kautta hakemaan rahoitusta yksittäisiltä ihmisiltä projektejaan varten”, kertoo Osuustoiminta-lehdessä hanketta vetävä Antti Talonen, joka toimii tutkijana Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulussa.

Joukkorahoitusalustojen kautta kerättiin maailmalaajuisesti vuonna 2013 yli viisi miljardia dollaria.

Joukkorahoituksen periaatteet ovat hyvin samantapaisia kuin osuustoiminnassa, jossa osuuskunnan jäseniltä kerätään varoja osuusmaksujen muodossa yhteiseen hyvään. Toukokuun 2015 loppuun kestävän Arvi-hankkeen toteuttavana organisaationa on Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergos Tampereen yliopistosta. Mukana ohjausryhmässä ovat muun muassa puheenjohtaja, Pellervo-Seuran toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervon hallituksen varapuheenjohtaja ja MTK:n valtuuskunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Linnainmaa, Tampereen yliopiston laskentatoimen professori (emerita) Salme Näsi sekä ot-yritysten johtamisen professori Iiro Jussila Lappeenrannan teknillisen yliopiston Kauppakorkeakoulusta.

Lue koko juttu OT-lehden kotisivuilta tästä!

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.