OPn uusi avaus yritysrahoitukseen: pk-yrityksille pankkilaina ja riskirahoitus samassa paketissa

OP uudistaa ja täydentää yritysrahoitusta Suomessa tarjoamalla uutta yhden rahoitusprosessin toimintamallia yrityksille, jotka tarvitsevat sekä pankkilainaa että riskirahoitusta, mutta eivät ole valmiita luopumaan nykyisestä omistuksestaan.

Avaus liittyy OPn vuoden alussa käynnistämään Suomi nousuun -hankkeeseen. Hankkeessa OP pyrkii löytämään liiketoimintoihinsa liittyviä aloitteita, joilla voidaan lisätä taloudellista toimeliaisuutta ja luoda positiivisempaa virettä talouskeskusteluun. Nyt on vuorossa yritysrahoitus. Ideana on yhdistää uudella tavalla pankin osaaminen ja laajat yrityskontaktit sekä institutionaalisten sijoittajien sijoituskapasiteetti.

”Uusi avauksemme on tehty paremman Suomen puolesta samaan tapaan kuin aiempi aloite asuntolaina-asiakkaiden lyhennysvapaista. Tarjoamme yksinkertaisen ja tehokkaan uuden rahoitusvaihtoehdon yritysasiakkaillemme”, OPn pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Tarkoituksena on täydentää pankkirahoitusta. Tämä on Suomen markkinoilla uusi tapa tarjota riskirahoitusta. Se voisi parhaimmillaan käynnistää uusia hankkeita ja mahdollistaa uusien innovaatioiden kaupallistamisen.”

”Tavoitteenamme on ottaa yksi konkreettinen askel Suomen pääomamarkkinoiden monipuolistamisessa ja kartoittaa sellaisten riskirahoitusta tarvitsevien pk-yritysten määrä, jotka eivät ole valmiita kääntymään pääomasijoittajien puoleen”, Karhinen jatkaa.

Uudella rahoituspaketilla tavoitellaan yrityksiä, joiden liikevaihto on 10-50 miljoonaa euroa. Alkuvaiheessa OP Ryhmän omat vakuutus- ja eläkeyhteisöt varaavat pääasiassa pääomalainamuodossa tehtäviin sijoituksiin 50 miljoonaa euroa.

Jos uudelle toimintamallille on kysyntää, OP Ryhmä on valmis yhteistyöhön myös ryhmän ulkopuolisten institutionaalisten sijoittajien kanssa. Instituutiosijoittajille uusi malli on nykyisessä markkinassa tuottotasoltaan houkutteleva ja tarjoaa mahdollisuuden hajauttaa salkun riskejä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.