OPn uusi avaus yritysrahoitukseen: pk-yrityksille pankkilaina ja riskirahoitus samassa paketissa

OP uudistaa ja täydentää yritysrahoitusta Suomessa tarjoamalla uutta yhden rahoitusprosessin toimintamallia yrityksille, jotka tarvitsevat sekä pankkilainaa että riskirahoitusta, mutta eivät ole valmiita luopumaan nykyisestä omistuksestaan.

Avaus liittyy OPn vuoden alussa käynnistämään Suomi nousuun -hankkeeseen. Hankkeessa OP pyrkii löytämään liiketoimintoihinsa liittyviä aloitteita, joilla voidaan lisätä taloudellista toimeliaisuutta ja luoda positiivisempaa virettä talouskeskusteluun. Nyt on vuorossa yritysrahoitus. Ideana on yhdistää uudella tavalla pankin osaaminen ja laajat yrityskontaktit sekä institutionaalisten sijoittajien sijoituskapasiteetti.

”Uusi avauksemme on tehty paremman Suomen puolesta samaan tapaan kuin aiempi aloite asuntolaina-asiakkaiden lyhennysvapaista. Tarjoamme yksinkertaisen ja tehokkaan uuden rahoitusvaihtoehdon yritysasiakkaillemme”, OPn pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Tarkoituksena on täydentää pankkirahoitusta. Tämä on Suomen markkinoilla uusi tapa tarjota riskirahoitusta. Se voisi parhaimmillaan käynnistää uusia hankkeita ja mahdollistaa uusien innovaatioiden kaupallistamisen.”

”Tavoitteenamme on ottaa yksi konkreettinen askel Suomen pääomamarkkinoiden monipuolistamisessa ja kartoittaa sellaisten riskirahoitusta tarvitsevien pk-yritysten määrä, jotka eivät ole valmiita kääntymään pääomasijoittajien puoleen”, Karhinen jatkaa.

Uudella rahoituspaketilla tavoitellaan yrityksiä, joiden liikevaihto on 10-50 miljoonaa euroa. Alkuvaiheessa OP Ryhmän omat vakuutus- ja eläkeyhteisöt varaavat pääasiassa pääomalainamuodossa tehtäviin sijoituksiin 50 miljoonaa euroa.

Jos uudelle toimintamallille on kysyntää, OP Ryhmä on valmis yhteistyöhön myös ryhmän ulkopuolisten institutionaalisten sijoittajien kanssa. Instituutiosijoittajille uusi malli on nykyisessä markkinassa tuottotasoltaan houkutteleva ja tarjoaa mahdollisuuden hajauttaa salkun riskejä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.