PTT:n Pasi Holm jättää tehtävänsä

Pellervon taloustutkimuksen toimitusjohtaja Pasi Holm ei jatka tehtävässään.

Pasi Holm

Yksitoista vuotta PTT:tä vetänyt Pasi Holm jätti tehtävänsä perjantaina. PTT:n hallituksen puheenjohtajan Juha Marttilan mukaan asiasta on sovittu yhteisymmärryksessä.

”Hän siirtyy sopimuksen mukaan uusiin tehtäviin”, Marttila sanoo.

Marttilan mukaan asiasta päätettiin viime viikolla.

PTT on voittoa tavoittelematon tutkimuslaitos, joka tekee ennusteita kokonaistaloudellisista ilmiöistä, Suomen eri alueiden talouskehityksestä, maa- ja elintarvikesektorista sekä metsäsektorista.
PTT:n hallituksen puheenjohtaja Marttila on myös MTK:n puheenjohtaja.

Toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi PTT:n tutkimusjohtaja Perttu Pyykkönen, kunnes uusi toimitusjohtaja on valittu.

PTT:n perustivat Pellervo-Seura ja Maataloustuottajain Keskusliitto vuonna 1979.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.