OT-lehti mukaan PKO:n valikoimiin

Pohjois-Karjalan Osuukauppa (PKO) on ensimmäisenä alueosuuskauppana ottanut OT Osuustoiminta-lehden Prisman valikoimiin. S-ryhmään kuuluvalla POK:lla on yli 80 toimipaikkaa kymmenen kunnan alueella. Asiakasomistajia PKO:lla on yli 70 000.
”Osuustoiminta-lehti on talouslehti, joka ymmärtää syvällisesti jäsenomisteisten yritysten toimintatavan. Lehti tarjoaa tärkeää taustatietoa ja ajankohtaisia analyysejä osuustoiminnan lisäksi myös muusta talouselämästä”, toteaa OT-lehden päätoimittaja Sami Karhu.
Hänen mukaansa osuustoiminta on ilmiönä laaja, koko yhteiskunnan läpi menevä ilmiö. Tämän vuoksi on tärkeää, että lehden viesti myös tavoittaa mahdollisimman monet.
”Osuuskuntamalli on lisännyt suosiotaan. OT katsoo taloutta ja yhteiskuntaa kansantajuisesti osuustoiminnan silmälasien läpi”, Sami Karhu sanoo ja jatkaa:
”On hienoa, että osuuskauppa on ottanut valikoimiinsa osuustoiminnasta kertovan lehden. Toivomme, että lehti tavoittaa tällä keinolla uusiakin lukijoita.”
Suomalaisissa osuuskunnissa ja niihin rinnastettavissa keskinäisissä yrityksissä on yhteensä yli seitsemän miljoonaa jäsenyyttä ja osakkuutta.
Pellervo-Media Oy julkaisee OT-lehden lisäksi Kodin Pellervoa, Maatilan Pellervoa ja sen Eläin-liitettä.

Teksti: Riku-Matti Akkanen

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.