OP avaa toisen yksityissairaalansa Tampereelle kesällä 2016

OP Ryhmä avaa yksityissairaalan Tampellan vanhan pellavatehtaan kiinteistöön Tampereen keskustaan. Perustehtävänsä mukaisesti OPn omistaja-asiakkaat saavat jatkossa nauttia laajentuvasta palvelutarjoomasta talouteen ja hyvinvointiin liittyen myös Pirkanmaalla ja lähialueilla. Sairaala avataan tämän hetken arvion mukaan kesällä 2016.

”Näin tamperelaistaustaisena on hienoa olla mukana vaikuttamassa siihen, että Tampellan kiinteistö uudistuu ja saa arvoisensa mukaisen jatkon Tampereen sydämessä. Samalla kulttuurihistoriallisesti merkittävä pellavatehtaan rakennus palaa suomalaiseen omistukseen”, toteaa OPn vahinkovakuutuksesta vastaava liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä.

”Laajensimme palvelutarjontaamme pankkitoiminnan, vahinkovakuuttamisen ja varallisuudenhoidon rinnalle terveys- ja hyvinvointipalveluihin avaamalla Omasairaalan Helsinkiin vuonna 2013. Olemme saaneet erinomaisen startin pääkaupunkiseudulla, ja seuraava luonnollinen askel on laajentua Suomen toiseksi suurimpaan kasvukeskukseen”, Olli Lehtilä jatkaa.

Omasairaalan nimi vaihtuu Pohjola Terveydeksi Tampereen sairaalan avautuessa. OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund iloitsee sairaalaverkoston laajentumisesta – ja juuri kyseiseen kiinteistöön: ”Sijaintinsa ansiosta paikka on helposti saavutettavissa. Tulevan Pohjola Terveys -sairaalan myötä OPn palveluvalikoima täydentyy paikallisesti, ja sen ansiosta pystymme tuottamaan yhä laadukkaampia palvelukokemuksia asiakkaillemme. Sairaalan toimintamallissa vakuutus- ja terveyspalvelut yhdistyvät tavalla, joka konkretisoi asiakkaan edun kouriintuntuvasti”, Rosenlund uskoo.

Tampereen sairaalalla on kiinteistöstä vajaan 4 000 m2:n tilat. Sairaalan kaikki toiminnot saadaan Kellonportinkadulla sijaitsevan kiinteistön kahteen kerrokseen. Niihin rakennetaan kolme leikkaussalia, noin 30 vastaanottohuonetta ja oma kuntosali potilaiden kuntoutusta varten. Magneettikuvauslaitteita sairaalaan tulee 1-2 sekä röntgen- ja kartiokeilakuvauslaite, jota käytetään korva-, nenä- ja kurkkutautien kuvantamisessa sekä hammaslääketieteessä.

Henkilöstön rekrytointi aloitetaan loppuvuodesta 2015. Sairaalan avautuessa siellä työskentelee arviolta noin 100 henkilöä.

Tampereelle laajentuminen on ensimmäinen vaihe valtakunnallisen sairaalaverkoston rakentamisessa. Toiminta on tarkoitus käynnistää myöhemmin myös Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.