OP avaa toisen yksityissairaalansa Tampereelle kesällä 2016

OP Ryhmä avaa yksityissairaalan Tampellan vanhan pellavatehtaan kiinteistöön Tampereen keskustaan. Perustehtävänsä mukaisesti OPn omistaja-asiakkaat saavat jatkossa nauttia laajentuvasta palvelutarjoomasta talouteen ja hyvinvointiin liittyen myös Pirkanmaalla ja lähialueilla. Sairaala avataan tämän hetken arvion mukaan kesällä 2016.

”Näin tamperelaistaustaisena on hienoa olla mukana vaikuttamassa siihen, että Tampellan kiinteistö uudistuu ja saa arvoisensa mukaisen jatkon Tampereen sydämessä. Samalla kulttuurihistoriallisesti merkittävä pellavatehtaan rakennus palaa suomalaiseen omistukseen”, toteaa OPn vahinkovakuutuksesta vastaava liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä.

”Laajensimme palvelutarjontaamme pankkitoiminnan, vahinkovakuuttamisen ja varallisuudenhoidon rinnalle terveys- ja hyvinvointipalveluihin avaamalla Omasairaalan Helsinkiin vuonna 2013. Olemme saaneet erinomaisen startin pääkaupunkiseudulla, ja seuraava luonnollinen askel on laajentua Suomen toiseksi suurimpaan kasvukeskukseen”, Olli Lehtilä jatkaa.

Omasairaalan nimi vaihtuu Pohjola Terveydeksi Tampereen sairaalan avautuessa. OP Tampereen toimitusjohtaja Mikko Rosenlund iloitsee sairaalaverkoston laajentumisesta – ja juuri kyseiseen kiinteistöön: ”Sijaintinsa ansiosta paikka on helposti saavutettavissa. Tulevan Pohjola Terveys -sairaalan myötä OPn palveluvalikoima täydentyy paikallisesti, ja sen ansiosta pystymme tuottamaan yhä laadukkaampia palvelukokemuksia asiakkaillemme. Sairaalan toimintamallissa vakuutus- ja terveyspalvelut yhdistyvät tavalla, joka konkretisoi asiakkaan edun kouriintuntuvasti”, Rosenlund uskoo.

Tampereen sairaalalla on kiinteistöstä vajaan 4 000 m2:n tilat. Sairaalan kaikki toiminnot saadaan Kellonportinkadulla sijaitsevan kiinteistön kahteen kerrokseen. Niihin rakennetaan kolme leikkaussalia, noin 30 vastaanottohuonetta ja oma kuntosali potilaiden kuntoutusta varten. Magneettikuvauslaitteita sairaalaan tulee 1-2 sekä röntgen- ja kartiokeilakuvauslaite, jota käytetään korva-, nenä- ja kurkkutautien kuvantamisessa sekä hammaslääketieteessä.

Henkilöstön rekrytointi aloitetaan loppuvuodesta 2015. Sairaalan avautuessa siellä työskentelee arviolta noin 100 henkilöä.

Tampereelle laajentuminen on ensimmäinen vaihe valtakunnallisen sairaalaverkoston rakentamisessa. Toiminta on tarkoitus käynnistää myöhemmin myös Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.