Maanviljelysneuvos Timo Komulaisesta muotokuva

Atrialaisen lihateollisuuden pitkäaikaisesta vaikuttajasta, maanviljelysneuvos Timo Komulaisesta paljastettiin muotokuva Helsingissä torstaina 29.10.2015. Muotokuvan on maalannut taiteilija Jan Neva. Nurmeslainen Timo Komulainen on panoraamakuvassa omilla kotikonnuillaan aidossa ympäristössään. Taulu sijoitetaan myöhemmin Seinäjoelle Atrian tiloihin.

Atrian hallintoneuvoston puheenjohtaja Hannu Hyry luonnehti Timo Komulaista todella pitkän linjan vaikuttajaksi, joka on ollut keskeisenä päättäjänä lihateollisuuden suurissa muutoksissa viimeisten vuosikymmenien aikana. Eikä menestyksekäs työ ulotu pelkästään elintarviketeollisuuteen vaan pitkin ketjua aina kuluttajaliiketoimintaan eli osuuskauppatoimintaan asti. Komulainen toimii myös Pellervo-Seura ry:n valtuuskunnan puheenjohtajana.

Teksti ja Kuva: Sami Karhu

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.