”Osuustoiminnan perusteet” MOOC käynnistyi

”Osuustoiminnan perusteet” -MOOC-verkkokurssikokeilu, jonka tavoitteena on yhdistää ihmisten vapaamuotoista oppimista, yleistä osuustoimintatiedon karttumista ja yliopisto-opetusta, alkoi 2.11.2015. Kurssi on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille ikään ja aiempaan tietotasoon katsomatta.

Kurssille voi rekiströityä osoitteessa http://mooc.helsinki.fi/. Kurssin sisältöjä pääsee katsomaan myös vierailijana, mutta kurssista saa eniten irti kirjautumalla opiskelijaksi, jolloin pääsee mukaan myös MOOC-ympäristössä käytäviin keskusteluihin.

MOOCin ovat toteuttaneet Co-op Network Studies -koordinaatioyksikkö Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa ja Pellervo-Seura ry.

Kun haluat kurssille opiskelijaksi, toimi näin:

  1. Mene mooc.helsinki.fi etusivulle
  2. Paina oikeasta yläreunasta linkkiä Kirjaudu / Log in ja luo itsellesi käyttäjätunnukset.
  3. Kun käyttäjätunnus on luotu, kirjaudu sillä sisään mooc.helsinki.fi-alustalle
  4. Avaa kurssi ”Osuustoiminnan perusteet MOOC
  5. Huom. on tärkeää muistaa vielä kurssialueella liittyä kurssin opiskelijaksi kohdassa 6. Kurssityökalut -> Lisää minut tälle kurssille opiskelijaksi. Vain kurssin opiskelijaksi liittyneet voivat suorittaa kurssin ja osallistua keskusteluun!

MOOC (Massive Online Open Course) on yksi uusista opetusmenetelmistä, jota kansainväliset yliopistot hyödyntävät yhä enemmän. Myös Helsingin yliopisto on selvittänyt MOOC-opetusratkaisujen toteuttamismahdollisuuksia ja sillä on jo hyviä kokemuksia MOOCin käytöstä erityisesti ohjelmoinnin ja tilastomatematiikan opetuksessa. Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskuksen kautta Co-op Network Studies -verkoston koordinaatioyksiköllä on mahdollisuus hyödyntää Helsingin yliopiston MOOC-testialuetta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.