”Osuustoiminnan perusteet” MOOC käynnistyi

”Osuustoiminnan perusteet” -MOOC-verkkokurssikokeilu, jonka tavoitteena on yhdistää ihmisten vapaamuotoista oppimista, yleistä osuustoimintatiedon karttumista ja yliopisto-opetusta, alkoi 2.11.2015. Kurssi on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille ikään ja aiempaan tietotasoon katsomatta.

Kurssille voi rekiströityä osoitteessa http://mooc.helsinki.fi/. Kurssin sisältöjä pääsee katsomaan myös vierailijana, mutta kurssista saa eniten irti kirjautumalla opiskelijaksi, jolloin pääsee mukaan myös MOOC-ympäristössä käytäviin keskusteluihin.

MOOCin ovat toteuttaneet Co-op Network Studies -koordinaatioyksikkö Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa ja Pellervo-Seura ry.

Kun haluat kurssille opiskelijaksi, toimi näin:

  1. Mene mooc.helsinki.fi etusivulle
  2. Paina oikeasta yläreunasta linkkiä Kirjaudu / Log in ja luo itsellesi käyttäjätunnukset.
  3. Kun käyttäjätunnus on luotu, kirjaudu sillä sisään mooc.helsinki.fi-alustalle
  4. Avaa kurssi ”Osuustoiminnan perusteet MOOC
  5. Huom. on tärkeää muistaa vielä kurssialueella liittyä kurssin opiskelijaksi kohdassa 6. Kurssityökalut -> Lisää minut tälle kurssille opiskelijaksi. Vain kurssin opiskelijaksi liittyneet voivat suorittaa kurssin ja osallistua keskusteluun!

MOOC (Massive Online Open Course) on yksi uusista opetusmenetelmistä, jota kansainväliset yliopistot hyödyntävät yhä enemmän. Myös Helsingin yliopisto on selvittänyt MOOC-opetusratkaisujen toteuttamismahdollisuuksia ja sillä on jo hyviä kokemuksia MOOCin käytöstä erityisesti ohjelmoinnin ja tilastomatematiikan opetuksessa. Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskuksen kautta Co-op Network Studies -verkoston koordinaatioyksiköllä on mahdollisuus hyödyntää Helsingin yliopiston MOOC-testialuetta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto Valtioneuvoston periaatepäätöksestä yrittäjyyteen

Luonnoksessa valtioneuvoston yrittäjyyden periaatepäätökseksi on tunnistettu keskeiset yrittäjyyden edistämisen toimet, joita tarvitaan. Yritysten luottamusta työllistää, kehittää liiketoimintaa ja investoida Suomessa sekä kasvaa ja kansainvälistyä tarvitaan. On myös lisättävä luottamusta siihen, että Suomessa kannattaa ryhtyä yrittäjäksi. Suomen tulee olla myös houkutteleva ulkomaalaisille työntekijöille ja opiskelijoille.

Tilaa uutiskirje