Professori Iiro Jussila PTT:n toimitusjohtajaksi

Professori, kauppatieteiden tohtori Iiro Jussila on valittu Pellervon taloustutkimus PTT:n toimitusjohtajaksi 1.1.2016 alkaen. Jussila työskentelee Lappeenrannan teknisen yliopiston Kauppakorkeakoulussa johtamisen ja organisoinnin professorina, erityisalanaan osuustoimintayritysten johtaminen. Hän jatkaa tehtävässä osa-aikaisena vastaten lähinnä erityisalansa tutkimuksen ohjaamisesta.

Jussilan tutkimustoiminta on keskittynyt erityisesti yrittäjyyden ja omistajuuden erilaisiin muotoihin. Kansainvälistä tunnustusta hän on saanut eniten psykologisen omistajuuden tutkimuksesta henkilöstöjohtamisen, perheyrittäjyyden ja kuluttajamarkkinoinnin näkökulmasta. Tutkimustoiminnan lisäksi hän toimii muun muassa kansainvälisen perheyritystutkimusakatemian (IFERA) hallituksessa sekä osuustoiminnan johtamiseen keskittyvän tiedelehden (JCOM) perustajapäätoimittajana. Päätoimittajuus jatkuu osa-aikaisen professuurin puitteissa.

”Vahvistan PTT:n osaamista koskien markkinatalouden monimuotoisuutta ja erilaisista rooleista käsin rakentuvia yrittäjyyden ja omistajuuden prosesseja. Uskon tuovani PTT:een uutta osaamista eritoten kansantalouteemme sekä sen toimialoihin ja yrityksiin vaikuttavien muutosajureiden tunnistamisessa ja taloudelliseen menestykseen tähtäävän tutkimustoiminnan suunnittelussa”, Jussila sanoo.

Toimitusjohtajan tehtävään Jussilaa innosti PTT:n erityinen asema kansantaloudellemme strategisesti tärkeiden toimialojen, kuten biotalouden, tiedon tuottajana.

”Odotan pääseväni tuomaan suomalaiseen talouskeskusteluun tulevaisuudenuskoa, toimeliaisuutta ja yrittäjyyttä vahvistavia keskustelunavauksia yhdessä PTT:n osaavan henkilökunnan kanssa”, Jussila lisää.

”Iiro Jussila tuo PTT:lle modernia johtajuutta, vahvaa strategista näkemystä ja liiketaloustieteen osaamista. Jussilan johdolla vahvistamme asemaamme suomalaisessa taloustutkimuksessa rohkeasti uudistuen”, sanoo PTT:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila.

”PTT haluaa olla entistä halutumpi kumppani päätöksentekijöille sekä talouspolitiikassa että yritysten johtamisessa. Vaikuttava ja tuloksekas kansantalouden ja toimialojen tutkimus edellyttää vahvaa yrittäjyyden ja omistajuuden eri muotojen tuntemusta ja tässäkin mielessä Jussila on erinomainen vahvistus PTT:n asiantuntijakaartiin”, Marttila korostaa.

Myös Osuustoiminnan neuvottelukunta näkee Jussilan uuden roolin edut.

”Jussila jatkaa Osuustoiminnan neuvottelukunnalle keskeisen vuoteen 2017 saakka ulottuvan osuustoimintajohtamisen lahjoitusprofessuurin hoitamista. Uskoaksemme tällainen yliopistoroolin ja PTT:n soveltavan tutkimuksen yhdistäminen avaa myös osuustoiminnan kehittämiseen uusia pitkäjänteisiä voimavaroja ja mahdollisuuksia”, kertoo neuvottelukunnan puheenjohtaja Martti Asunta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.