Monique F. Leroux Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n puheenjohtaksi

Kansainvälinen osuustoimintaliitto (ICA) valitsi yleiskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen kanadalaisen Monique F. Lerouxin. Hänen puheenjohtajakautensa on 2015-2017.

Leroux on kanadan johtavan ja maailman viidenneksi vahvimman finanssiryhmän Desjardins Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Osuustoiminnallisen Dejardins Groupin varat ovat kasvaneet Leuroxin kaudella 250 miljardiin dollariin. ICA kertoo Dejardins Groupin olevan erittäin sitoutunut sen osuustoiminnallisiin arvoihin.

Leroux toimii myös CQCM:n (Quebec association of cooperatives) puheenjohtajana. Hänen johdollaan CQCM on aloittanut kampanjan, jonka tavoitteena on kasvattaa osuustoimintasektorin työllistävyyttä 20 000 työpaikalla vuoteen 2020 mennessä Quebecin alueella.

”On suuri kunnia tulla valituksi ICA:n puheejohtajaksi.  Olen kiitollinen ICA:n jäsenille saamastani tuesta ja luottamuksesta”, kommentoi Leroux valintaansa.

ICA:n englanninkielinen tiedote: http://ica.coop/en/media/news/monique-f-leroux-elected-new-president-international-co-operative-alliance

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.