Monique F. Leroux Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n puheenjohtaksi

Kansainvälinen osuustoimintaliitto (ICA) valitsi yleiskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen kanadalaisen Monique F. Lerouxin. Hänen puheenjohtajakautensa on 2015-2017.

Leroux on kanadan johtavan ja maailman viidenneksi vahvimman finanssiryhmän Desjardins Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Osuustoiminnallisen Dejardins Groupin varat ovat kasvaneet Leuroxin kaudella 250 miljardiin dollariin. ICA kertoo Dejardins Groupin olevan erittäin sitoutunut sen osuustoiminnallisiin arvoihin.

Leroux toimii myös CQCM:n (Quebec association of cooperatives) puheenjohtajana. Hänen johdollaan CQCM on aloittanut kampanjan, jonka tavoitteena on kasvattaa osuustoimintasektorin työllistävyyttä 20 000 työpaikalla vuoteen 2020 mennessä Quebecin alueella.

”On suuri kunnia tulla valituksi ICA:n puheejohtajaksi.  Olen kiitollinen ICA:n jäsenille saamastani tuesta ja luottamuksesta”, kommentoi Leroux valintaansa.

ICA:n englanninkielinen tiedote: http://ica.coop/en/media/news/monique-f-leroux-elected-new-president-international-co-operative-alliance

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.