Monique F. Leroux Kansainvälisen osuustoimintaliiton ICA:n puheenjohtaksi

Kansainvälinen osuustoimintaliitto (ICA) valitsi yleiskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen kanadalaisen Monique F. Lerouxin. Hänen puheenjohtajakautensa on 2015-2017.

Leroux on kanadan johtavan ja maailman viidenneksi vahvimman finanssiryhmän Desjardins Groupin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Osuustoiminnallisen Dejardins Groupin varat ovat kasvaneet Leuroxin kaudella 250 miljardiin dollariin. ICA kertoo Dejardins Groupin olevan erittäin sitoutunut sen osuustoiminnallisiin arvoihin.

Leroux toimii myös CQCM:n (Quebec association of cooperatives) puheenjohtajana. Hänen johdollaan CQCM on aloittanut kampanjan, jonka tavoitteena on kasvattaa osuustoimintasektorin työllistävyyttä 20 000 työpaikalla vuoteen 2020 mennessä Quebecin alueella.

”On suuri kunnia tulla valituksi ICA:n puheejohtajaksi.  Olen kiitollinen ICA:n jäsenille saamastani tuesta ja luottamuksesta”, kommentoi Leroux valintaansa.

ICA:n englanninkielinen tiedote: http://ica.coop/en/media/news/monique-f-leroux-elected-new-president-international-co-operative-alliance

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.