Osuuskunnan mallisäännöt julkaistu osana Osuuskunnan perustajan opasta

Pellervon verkkosivujen osana olevaan Osuuskunnan perustajanoppaaseen on lisätty uuden osuuskuntalain mukaan tehdyt osuuskunnan sääntöjen laatimisohjeet mallisääntöineen.

Mallisääntöjä ei suositella suoraan sellaisinaan käytettäväksi vaan suosittelemme, että jokainen osuuskuntaa perustava soveltaa niitä omien tarpeidensa mukaan. Mallisäännöt kuitenkin antavat katsauksen siihen, mitä sääntöjen tulisi sisältää.

Osuuskunnan perustajanopas sääntöosuuksineen löytyy osoitteesta http://perustajanopas.pellervo.fi

Sääntöjä koskevan osuuden perustajan oppaaseen on laatinut Pellervon lakiasianjohtaja Anne Kontkanen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.