Osuuskunnan mallisäännöt julkaistu osana Osuuskunnan perustajan opasta

Pellervon verkkosivujen osana olevaan Osuuskunnan perustajanoppaaseen on lisätty uuden osuuskuntalain mukaan tehdyt osuuskunnan sääntöjen laatimisohjeet mallisääntöineen.

Mallisääntöjä ei suositella suoraan sellaisinaan käytettäväksi vaan suosittelemme, että jokainen osuuskuntaa perustava soveltaa niitä omien tarpeidensa mukaan. Mallisäännöt kuitenkin antavat katsauksen siihen, mitä sääntöjen tulisi sisältää.

Osuuskunnan perustajanopas sääntöosuuksineen löytyy osoitteesta http://perustajanopas.pellervo.fi

Sääntöjä koskevan osuuden perustajan oppaaseen on laatinut Pellervon lakiasianjohtaja Anne Kontkanen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.