Osuuskunnan mallisäännöt julkaistu osana Osuuskunnan perustajan opasta

Pellervon verkkosivujen osana olevaan Osuuskunnan perustajanoppaaseen on lisätty uuden osuuskuntalain mukaan tehdyt osuuskunnan sääntöjen laatimisohjeet mallisääntöineen.

Mallisääntöjä ei suositella suoraan sellaisinaan käytettäväksi vaan suosittelemme, että jokainen osuuskuntaa perustava soveltaa niitä omien tarpeidensa mukaan. Mallisäännöt kuitenkin antavat katsauksen siihen, mitä sääntöjen tulisi sisältää.

Osuuskunnan perustajanopas sääntöosuuksineen löytyy osoitteesta http://perustajanopas.pellervo.fi

Sääntöjä koskevan osuuden perustajan oppaaseen on laatinut Pellervon lakiasianjohtaja Anne Kontkanen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.