Ruotsin Thomas Magnusson valittu Cogecan uudeksi puheenjohtajaksi

Tulevalla kolmivuotiskaudellaan uusi puheenjohtaja aikoo keskittyä kauppaneuvotteluihin sekä yhteisen maatalouspolitiikan tekemiseen toimivammaksi viljelijöille ja tuottajaosuuskunnille.

Thomas Magnusson kommentoi työohjelmaansa 2016–2018: “keskeinen tavoitteeni on parantaa EU politiikkaa, joka vaikuttaa suoraan eurooppalaisiin tuottajaosuuskuntiin. Osuuskuntien menestyksen avain on kestävässä ja kilpailukykyisessä toiminnassa. Tutkimusta ja innovaatioita tulee lisätä, erityisesti biotaloudessa on paljon mahdollisuuksia. Meidän tulee lisäksi taistella ruokaketjussa vallitsevia epäreiluja ja haitallisia toimintatapoja vastaan, jotta varmistamme paremmin toimivan ruokaketjun. Myös hintavaihtelut maatalousmarkkinoilla ovat lisääntyneet ja viljelijät tarvitsevat työkaluja, jotta voivat paremmin hallita näitä riskejä. Vientimahdollisuuksia sekä uusia markkinoita on löydyttävä ja kauppaneuvottelujen on oltava tasapuolisia.”

”Tämän lisäksi eurooppalaisten tuottajaosuuskuntien verkostoitumista tulee kehittää eteenpäin ja parantaa tietämystä tuottajaosuuskuntien eduista sekä niiden merkityksestä EU:n talouden kasvulle. Haluan jatkaa osuustoiminnallisen yritysmallin edistämistä kaikissa jäsenmaissa.”

Magnusson on maidontuottaja ja edustaa Ruotsin maanviljelijäjärjestö LRF:ää. Varapuheenjohtajiksi valittiin Maria Antonia Figueirdo Confagrista Portugalista, Martin Pycha Tsekin viljelijäjärjestöstä, Thomas Memmert saksalaisesta DRV:stä sekä Vasileios Parolas Kreikan Cooperative Association Paseges:ta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.