Eurooppalaisen osuustoiminnan avainluvut nyt yksissä kansissa

Osuustoiminnan eurooppajärjestö Cooperatives Europe on koonnut Euroopan maiden osuustoinnan avainlukuja yksiin kansiin 21.4. julkaistussa The power of cooperation julkaisussa.

Raportti perustuu 18 kuukautta kestäneeseen tutkimusprojektiin, jossa Cooperatives Europen jäsenet yhdistivät voimansa.

Julkaisu tuo esille osuustoiminnan kansainvälistä vaikuttavuutta. Osuustoiminta mm. työllistää Euroopassa yli 4,7 miljoonaa henkilöä (Suomessa n. 100 000) ja sillä on yli 1 000 miljardin yhteenlaskettu liikevaihto.

Julkaisu listaa osuustoiminnan avainlukuja niin sektoreittain kuin maittainkin. Sen tavoitteena on auttaa osuustoiminnan eurooppalaista edunvalvontaa ja korostaa osuustoiminnan vahvuuksia ja mahdollisuuksia.

Englanninkielisen raportin voit lukea tämän linkin kautta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.