Eurooppalaisen osuustoiminnan avainluvut nyt yksissä kansissa

Osuustoiminnan eurooppajärjestö Cooperatives Europe on koonnut Euroopan maiden osuustoinnan avainlukuja yksiin kansiin 21.4. julkaistussa The power of cooperation julkaisussa.

Raportti perustuu 18 kuukautta kestäneeseen tutkimusprojektiin, jossa Cooperatives Europen jäsenet yhdistivät voimansa.

Julkaisu tuo esille osuustoiminnan kansainvälistä vaikuttavuutta. Osuustoiminta mm. työllistää Euroopassa yli 4,7 miljoonaa henkilöä (Suomessa n. 100 000) ja sillä on yli 1 000 miljardin yhteenlaskettu liikevaihto.

Julkaisu listaa osuustoiminnan avainlukuja niin sektoreittain kuin maittainkin. Sen tavoitteena on auttaa osuustoiminnan eurooppalaista edunvalvontaa ja korostaa osuustoiminnan vahvuuksia ja mahdollisuuksia.

Englanninkielisen raportin voit lukea tämän linkin kautta.

Jaa artikkeli

Lue myös

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.