Tanskan mallia osuustoimintaan – OT-lehdessä kattava Tanska-paketti

Tanska hakee erityisesti elintarvike- ja agribisneksessä isoa markkina-asemaa Euroopassa ja muualla maailmassa.

”Sekä meijeri- että liha-alan tanskalaisilla yrityksillä on vahvat brändit, joita he voivat sijaintinsa ansiosta kustannustehokkaasti rakentaa ja hyödyntää”, arvioi Pellervon hallituksen puheenjohtaja, metsäneuvos Martti Asunta.

Hankkijan nykyisin täysin omistavan Danish Agron toimitusjohtaja Christian Junker toteaa:

”Näemme muiden maiden toimijat kollegoina, joiden kanssa voimme yhdistää voimamme ja parantaa kilpailukykyämme.”

Arla Foods osuuskunnan omistavat maidontuottajat Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa, yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

”Tanskalaisten kanssa on helppo toimia. He menevät suoraan asiaan ja se sopii meille suomalaisille”, sanoo Arla Oy:n toimitusjohtaja Reijo Kiskola, joka tänä vuonna valittiin Arla Foodsin Euroopan johtoryhmään.

Lue lisää Osuustoiminta-lehden kotisivuilta ja painetusta lehdestä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.