Tanskan mallia osuustoimintaan – OT-lehdessä kattava Tanska-paketti

Tanska hakee erityisesti elintarvike- ja agribisneksessä isoa markkina-asemaa Euroopassa ja muualla maailmassa.

”Sekä meijeri- että liha-alan tanskalaisilla yrityksillä on vahvat brändit, joita he voivat sijaintinsa ansiosta kustannustehokkaasti rakentaa ja hyödyntää”, arvioi Pellervon hallituksen puheenjohtaja, metsäneuvos Martti Asunta.

Hankkijan nykyisin täysin omistavan Danish Agron toimitusjohtaja Christian Junker toteaa:

”Näemme muiden maiden toimijat kollegoina, joiden kanssa voimme yhdistää voimamme ja parantaa kilpailukykyämme.”

Arla Foods osuuskunnan omistavat maidontuottajat Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa, yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

”Tanskalaisten kanssa on helppo toimia. He menevät suoraan asiaan ja se sopii meille suomalaisille”, sanoo Arla Oy:n toimitusjohtaja Reijo Kiskola, joka tänä vuonna valittiin Arla Foodsin Euroopan johtoryhmään.

Lue lisää Osuustoiminta-lehden kotisivuilta ja painetusta lehdestä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.