Tanskan mallia osuustoimintaan – OT-lehdessä kattava Tanska-paketti

Tanska hakee erityisesti elintarvike- ja agribisneksessä isoa markkina-asemaa Euroopassa ja muualla maailmassa.

”Sekä meijeri- että liha-alan tanskalaisilla yrityksillä on vahvat brändit, joita he voivat sijaintinsa ansiosta kustannustehokkaasti rakentaa ja hyödyntää”, arvioi Pellervon hallituksen puheenjohtaja, metsäneuvos Martti Asunta.

Hankkijan nykyisin täysin omistavan Danish Agron toimitusjohtaja Christian Junker toteaa:

”Näemme muiden maiden toimijat kollegoina, joiden kanssa voimme yhdistää voimamme ja parantaa kilpailukykyämme.”

Arla Foods osuuskunnan omistavat maidontuottajat Isossa-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa, yhtiön pääkonttori sijaitsee Tanskassa.

”Tanskalaisten kanssa on helppo toimia. He menevät suoraan asiaan ja se sopii meille suomalaisille”, sanoo Arla Oy:n toimitusjohtaja Reijo Kiskola, joka tänä vuonna valittiin Arla Foodsin Euroopan johtoryhmään.

Lue lisää Osuustoiminta-lehden kotisivuilta ja painetusta lehdestä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.