Timo Niskasen väitteli EU-Sääntelystä ja osuuskunnan itsemääräämisoikeudesta – väitöskirja nyt myynnissä

YTM Timo Niskasen väitteli 22.10. aiheesta ”EU-sääntely osuuskunnan itsemääräämisoikeuden rajoittajana. Paikallisosuuspankit yhteistyöryhmästä yhteenliittymiin” Itä-Suomen yliopistossa sosiaalipolitiikan alalta. Vastaväittäjänä toimi professori (emer.) Tapani Köppä Helsingin yliopistosta ja kustoksena emeritusprofessori Juhani Laurinkari (emer.) Itä-Suomen yliopistosta.

Niskanen työskentelee Ylä-Savon Osuuspainkin toimitusjohtajana.

Väitöskirjan kustantajana on Pellervo-Seura ry. Väitöskirja on tilattavissa Pellervon verkkokaupasta.

”Olemme Pellervossa kovin tyytyväisiä, että uusi väitöskirja on osuustoiminnasta syntynyt. Niitä tarvitsemme. On tärkeää, että yritysmallia tutkitaan eri kanteilta ja eri tieteenaloilla. Kun tutkitaan, myös opetetaan ja se antaa mahdollisuuden oppimiseen ja osaamiseen”, kiittelee Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu.

”Osa osuustoiminnasta väitelleistä on tohtorikoulutusohjelmasta tulevia nuoria tutkijoita, ja toinen puoli työuralla jo olevia käytännön kautta asiaan vihkiytyneitä. Molempia tarvitaan. On hienoa saada kustantaa Timo Niskasen väitöskirja. Se menee hyötykäyttöön.”

Tilaa kirja tästä

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Emme tiedä miten vastuullista osuustoiminta on

Osuuskunnista puhutaan arvopohjaisina yrityksinä, jotka tuottavat kestävää hyötyä jäsenilleen. Ne ovat merkittäviä alueellisen elinvoiman lisääjiä; työllistävät ja investoivat Suomeen. monet suuret osuuskunnat ovat vastuullisuudessa edelläkävijöitä ja brändivertailussa yritysten brändit menestyvät. Mutta mikä tästä liittyy osuustoiminnalliseen yritysmuotoon? Mitkä ovat niitä vain osuuskunnille ominaisia piirteitä, jotka erottavat ne muista yritysmuodoista? Onko sellaisia? Näistä teemoista keskusteltiin Pellervolla 13.syyskuuta osuustoimintayritysten vastuullisuudesta ja viestinnästä vastaavien kanssa.