OP Ryhmä lahjoittaa 6,3 miljoonaa euroa yliopistoille

OP ryhmä ilmoitti haluavansa olla varmistamassa Suomen pitkän aikavälin menestystä osallistumalla käynnissä olevaan yliopistojen varainhankintakampanjaan 6,3 miljoonaan euron lahjoituskokonaisuudella.  

OP Ryhmä on päättänyt lahjoittaa yliopistoille kautta Suomen yhteensä 6,3 miljoonaa euroa parhaillaan käynnissä olevalla, kesäkuussa 2017 päättyvällä rahoituskierroksella. Summa on ennätyksellisen suuri ja kasvanut siitä, kun joulukuussa 2015 OP Ryhmä ilmoitti lahjoituksensa suuruudeksi 5 miljoonaa euroa.

”OP nostaa korkeakoulutukseen suunnattujen lahjoitustensa tasoa tilanteessa, jossa koulutukseen kohdistuu merkittäviä leikkauspaineita. Yliopistojen tukeminen on vahva viesti osuuspankkien ja koko OP Ryhmän halusta varmistaa yliopistokoulutuksen tulevaisuus”, pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Osaamispääoma on ollut yksi Suomen menestyksen avaintekijöistä. Sen vaaliminen ja kehittäminen on aivan oleellista myös tulevaisuuden kannalta. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että elinkeinoelämä on mukana tukemassa osaamisen kehittämistä”, Karhinen toteaa.

Jokainen Suomen yliopisto saa OPlta lahjoituksen. Lahjoituskohteiden kirjo on suuri. Valtaosa lahjoituksista on kohdentamattomia, valtion vastinrahakelpoisia, jolloin yliopistot voivat hyödyntää myös opetus- ja kulttuuriministeriön täydentävän rahoituksen. Näin ollen OPn lahjoituksen kokonaisvaikutus kertautuu kokoaan suuremmaksi.

”On ollut innostavaa ja inspiroivaa käydä keskusteluja yliopistojen kanssa. Uskomme vahvasti suomalaisen koulutuksen tulevaisuuteen ja on hienoa, että voimme omalta osaltamme olla tukemassa sitä”, johtaja Tuuli Kousa sanoo.

Edellisellä rahoituskierroksella OP lahjoitti yhteensä 3,6 miljoonaa euroa ja oli yksi suurimmista yliopistoja rahoittavista yrityksistä. Yliopistolahjoitukset ovat osa OPn yhteiskuntavastuutoimintaa ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.