OP Ryhmä lahjoittaa 6,3 miljoonaa euroa yliopistoille

OP ryhmä ilmoitti haluavansa olla varmistamassa Suomen pitkän aikavälin menestystä osallistumalla käynnissä olevaan yliopistojen varainhankintakampanjaan 6,3 miljoonaan euron lahjoituskokonaisuudella.  

OP Ryhmä on päättänyt lahjoittaa yliopistoille kautta Suomen yhteensä 6,3 miljoonaa euroa parhaillaan käynnissä olevalla, kesäkuussa 2017 päättyvällä rahoituskierroksella. Summa on ennätyksellisen suuri ja kasvanut siitä, kun joulukuussa 2015 OP Ryhmä ilmoitti lahjoituksensa suuruudeksi 5 miljoonaa euroa.

”OP nostaa korkeakoulutukseen suunnattujen lahjoitustensa tasoa tilanteessa, jossa koulutukseen kohdistuu merkittäviä leikkauspaineita. Yliopistojen tukeminen on vahva viesti osuuspankkien ja koko OP Ryhmän halusta varmistaa yliopistokoulutuksen tulevaisuus”, pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Osaamispääoma on ollut yksi Suomen menestyksen avaintekijöistä. Sen vaaliminen ja kehittäminen on aivan oleellista myös tulevaisuuden kannalta. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että elinkeinoelämä on mukana tukemassa osaamisen kehittämistä”, Karhinen toteaa.

Jokainen Suomen yliopisto saa OPlta lahjoituksen. Lahjoituskohteiden kirjo on suuri. Valtaosa lahjoituksista on kohdentamattomia, valtion vastinrahakelpoisia, jolloin yliopistot voivat hyödyntää myös opetus- ja kulttuuriministeriön täydentävän rahoituksen. Näin ollen OPn lahjoituksen kokonaisvaikutus kertautuu kokoaan suuremmaksi.

”On ollut innostavaa ja inspiroivaa käydä keskusteluja yliopistojen kanssa. Uskomme vahvasti suomalaisen koulutuksen tulevaisuuteen ja on hienoa, että voimme omalta osaltamme olla tukemassa sitä”, johtaja Tuuli Kousa sanoo.

Edellisellä rahoituskierroksella OP lahjoitti yhteensä 3,6 miljoonaa euroa ja oli yksi suurimmista yliopistoja rahoittavista yrityksistä. Yliopistolahjoitukset ovat osa OPn yhteiskuntavastuutoimintaa ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.