OP Ryhmä lahjoittaa 6,3 miljoonaa euroa yliopistoille

OP ryhmä ilmoitti haluavansa olla varmistamassa Suomen pitkän aikavälin menestystä osallistumalla käynnissä olevaan yliopistojen varainhankintakampanjaan 6,3 miljoonaan euron lahjoituskokonaisuudella.  

OP Ryhmä on päättänyt lahjoittaa yliopistoille kautta Suomen yhteensä 6,3 miljoonaa euroa parhaillaan käynnissä olevalla, kesäkuussa 2017 päättyvällä rahoituskierroksella. Summa on ennätyksellisen suuri ja kasvanut siitä, kun joulukuussa 2015 OP Ryhmä ilmoitti lahjoituksensa suuruudeksi 5 miljoonaa euroa.

”OP nostaa korkeakoulutukseen suunnattujen lahjoitustensa tasoa tilanteessa, jossa koulutukseen kohdistuu merkittäviä leikkauspaineita. Yliopistojen tukeminen on vahva viesti osuuspankkien ja koko OP Ryhmän halusta varmistaa yliopistokoulutuksen tulevaisuus”, pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo.

”Osaamispääoma on ollut yksi Suomen menestyksen avaintekijöistä. Sen vaaliminen ja kehittäminen on aivan oleellista myös tulevaisuuden kannalta. Pidän erittäin tärkeänä sitä, että elinkeinoelämä on mukana tukemassa osaamisen kehittämistä”, Karhinen toteaa.

Jokainen Suomen yliopisto saa OPlta lahjoituksen. Lahjoituskohteiden kirjo on suuri. Valtaosa lahjoituksista on kohdentamattomia, valtion vastinrahakelpoisia, jolloin yliopistot voivat hyödyntää myös opetus- ja kulttuuriministeriön täydentävän rahoituksen. Näin ollen OPn lahjoituksen kokonaisvaikutus kertautuu kokoaan suuremmaksi.

”On ollut innostavaa ja inspiroivaa käydä keskusteluja yliopistojen kanssa. Uskomme vahvasti suomalaisen koulutuksen tulevaisuuteen ja on hienoa, että voimme omalta osaltamme olla tukemassa sitä”, johtaja Tuuli Kousa sanoo.

Edellisellä rahoituskierroksella OP lahjoitti yhteensä 3,6 miljoonaa euroa ja oli yksi suurimmista yliopistoja rahoittavista yrityksistä. Yliopistolahjoitukset ovat osa OPn yhteiskuntavastuutoimintaa ja muodostavat merkittävän osan ryhmän hyväntekeväisyyslahjoituksista.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.